2020.11.22. 18:00:56 10914 284

Mit tanít nekünk önmagunkról a járványhelyzet?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tanulni mindig lehet, ezért, ha egy helyzet kifejezetten rossz vagy kellemetlen is, megtalálhatjuk benne azt a pici jót, hogy tanulhatunk belőle. Így van ez a koronavírussal is. Nézzük: Mit tanulhatunk belőle önmagunkról?

Szorongó nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szorongó nő

Nincs is talán már olyan ember, akinek ne lenne valamilyen hatással az életére a pandémiás időszak. Persze mindenkinek más az érintettsége, az elképzelése és a hozzáállása is. Érdemes megvizsgálnunk, hogy mi magunk hogyan állunk a járványhelyzethez és mit mond ez el rólunk.

Félelmeink és okaik

Van, akiben hullámokban jelentkezik a halálfélelem, van, aki az anyagi biztonságát veszítette el és most a megélhetése miatt aggódik, olyan is akad, aki a korlátozásoktól vagy a hosszú távú gazdasági hatásoktól fél.

És vannak, akikben inkább dühöt szül a jelenlegi helyzet. Dühösek amiért mások naivan bedőlnek a koronavírusról szóló médiának, vagy haragot éreznek saját tehetetlenségük miatt.

Amit pedig leszűrhetünk ebből

Amit most érzünk, azok az érzések egyébként is jellemzőek ránk, ott lapulnak bennünk. A mostani válságos időszakban ezek az érzések csupán felerősödtek. Ha tehát a halálfélelem, az elmúlástól való rettegés gondolata van most ott a mindennapjainkban, akkor ezzel nem tudtunk szembenézni korábban. Ezen a félelmen kell dolgoznunk. Ha a tehetetlenség, a kiszolgáltatottság a legfenyegetőbb számunkra jelen helyzetben, akkor az átlagos mindennapokban is a létbizonytalanság érzését kell kidolgoznunk magunkból. Legyen az oka akár egy rossz kapcsolat, egy rosszul felépített anyagi helyzet vagy a több lábon állás hiánya. Ha összeesküvés elméleteket gyártunk, vagy hiszünk el és idegesít, hogy a többiek maszkot viselnek, félnek, akkor a hétköznapokban is igen gyanakvó, bizalmatlan természetünk lehet. A dühös indulatoknak, a gyanakvásunknak valódi, talán régre nyúló okát kell feltérképeznünk.

Állj hozzá tudatosan!

Sem a félelem, sem az apátia nem képes megvédeni a koronavírustól és a velejáróitól. A rettegés legyengíti az immunrendszert, a nemtörődömség pedig extra kockázatnak tesz ki a védelmi szabályok figyelmen kívül hagyásának köszönhetően. Próbáld meg inkább egyszerűen csak elfogadni a jelen helyzetet. Tedd meg a legtöbbet, amit tenni tudsz, hiszen azon nem veszíthetsz semmit. Ha hordod a maszkot és rendszeresen mosod a kezeid, azzal nem veszíthetsz semmit, még akkor sem, ha nem hiszel benne. Ha nem figyelsz a félelmeidre, akkor nem aggódsz fölöslegesen. Helyette mérd fel a félelmeid, dühöd igazi okait és dolgozz rajtuk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.