2022.11.27. 17:52:51 6343 191

Mit főzzek ma hús nélkül?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Örökös dilemma! Mit főzzek ma? Sokszor érezhetjük azt, hogy teljesen kifogytunk az ötletekből. Hétről hétre szinte ugyanazokat a fogásokat készítjük el, amit olykor mi magunk is ununk. A család rosszalló pillantásáról már nem is beszélve. Az alábbi receptek nem csak ötletet adhatnak, de az ízlelőbimbókat sem hagyják cserben. Lépjünk ki a megszokottból!

Lencse édesburgonyával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lencse édesburgonyával

Brokkolival töltött rántott tojás

Hozzávalók:

25 dkg brokkoli, 15 dkg reszelt trappista sajt, 8 db tojás, 1 csipet szódabikarbóna

Hozzávalók a panírozáshoz:

1 egész tojás, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa

Hozzávalók a körethez:

1 bögre rizs, 2 bögre víz, 0,5 db piros kaliforniai paprika, 1 evőkanál olaj, 0,5 fej vöröshagyma, ízlés szerint: só, bors

Első lépésként a tojásokat főzzük meg, majd hűtést követően pucoljuk meg (hideg víz alatt könnyebben leválik a héj). Ezután a tojásokat hosszában vágjuk ketté és a sárgáját tegyük félre. A brokkolit alaposan mossuk meg és szedjük rózsáira, amit sós, borsos vízben a csipet szódabikarbónával főzzünk puhára. Puhulást követően törjük össze egy villa segítségével és keverjük össze a reszelt trappista sajttal. Ezzel a sajtos brokkolival megtöltjük a tojásfehérjéket és panírozzuk. Forró olajban aranyszínűre sütjük. Amíg sülnek a tojások, elkészíthetjük a köretet. A rizst mosás után, kevés forró olajon fehéres-barnásig pirítjuk. Amikor megkaptuk a kért színt, hozzá öntjük a két bögre vizet. Ízesítjük sóval, borssal és bele rakjuk a kockára vágott kaliforniai paprikát, ezt követően pedig készre főzzük. A rántott tojásokat a rizzsel és a félretett tojássárgájával tálaljuk.

Lencseragu édesburgonyába töltve

Hozzávalók:

1 bögre (250 ml) lencse, 4 db édesburgonya, olívaolaj, ízlés szerint: só, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 40 dkg aprított paradicsom, 12,5 dkg bébispenót, 0,5 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál chilipor, 1 teáskanál köménymag, ízlés szerint: tahini

A lencsét előző este mindenképp áztassuk be hideg vízbe. Persze használhatunk konzervet is, azonban annak levét alaposan csepegtessük le. Az édesburgonyát mossuk meg és vágjuk félbe, majd rendezzük egymástól kellő távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a vágott felületet egy evőkanál olívaolajjal, sózzuk és 220 fokos előmelegített sütőben süssük legalább 30-40 percig. Akkor jó az édesburgonya, ha belül puha, kívül pedig kissé barna.

Amíg sül a burgonya főzzük meg a lencsét, szűrjük le és tegyük félre. A köménymagot kevés olívaolajon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Mindezt 5-7 percig pároljuk, majd bele forgatjuk a zúzott fokhagymát és gyakori kevergetés mellett további 3-5 percig dinszteljük. Ezután hozzákeverjük a lencsét, a bébispenótot, a pirospaprikát, a csiliport és a sót. Felöntjük 60 ml vízzel és gyakori kevergetéssel addig főzzük, amíg a spenót megpuhul. Az édesburgonya húsát durvára törjük még a héjában és ezután a tányérra tesszük. A tetejére kanalazzuk a lencseragut és kevés tahinivel meglocsoljuk. Díszítésre koriander levelet használhatunk.

Forrás: mindemegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!