2015.08.06. 17:45:29 4518 140

Mit csinálnál, ha nem számítana a pénz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alan Watts, brit filozófus gondolatait közvetíti a következő videó. A tanárként is működő Watts-hoz rendszeresen beállítottak a diákjai, ahogy közelített az érettségi illetve a diplomaosztó pillanata, hogy fogalmuk sincs, mit fognak csinálni. Ő pedig mindig ugyanazt a kérdést tette fel nekik: Mit csinálnál, ha nem számítana a pénz?

Boldog munkahely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog munkahely

A válaszok általában olyan foglalkozások voltak, amelyek viszonylag kevés pénzt fizettek. Mint például festő, író, őstermelő, balettművész. Tudod, hogy mi volt a híres filozófus tanácsa? Csináld azt! Próbáld ki! Felejtsd el a pénzt, mert ha arra gondolsz, hogy a legfontosabb az, hogy pénzed legyen, akkor az életed boldogtalanul fog telni, és csak az idődet vesztegeted a Földön. A mindennapjaidat azzal fogod tölteni, hogy olyan munkát végzel, amiben semmi örömöd nem leleled, azért, hogy élj, ami azt jelenti, hogy csupa olyan dolgot kell tenned, amit nem szeretsz.

Ezért fontos, hogy őszintén válaszolj a kérdésre, mire vágysz? Mivel töltenéd az életed a legszívesebben? Ki tudnál törni a mókuskerékből? Ha bevállalod, hogy azzal foglalkozol, ami igazán érdekel és jó is vagy benne, nagyon jó esélyed van rá, hogy mesteri szinten űzöd majd, és elismert szakember leszel a területeden, azért pedig már rendes fizetést fogsz kapni. Ha nem így teszel, a gyerekeidnek is ezt a mintát fogod tovább adni: dolgozz, hogy dolgozhass...

Egy ideális világban talán megtehetné ezt mindenki, mi csak arra biztatnánk, hogy vedd észre a lehetőségeidet és aknázd ki, amennyire csak tudod. Ha valamiben jó vagy, bontakoztasd ki a tehetséged! Hajrá!

Íme a beszéd, angol nyelven:

Forrás: airows.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...