2015.08.06. 17:45:29 6642 151

Mit csinálnál, ha nem számítana a pénz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alan Watts, brit filozófus gondolatait közvetíti a következő videó. A tanárként is működő Watts-hoz rendszeresen beállítottak a diákjai, ahogy közelített az érettségi illetve a diplomaosztó pillanata, hogy fogalmuk sincs, mit fognak csinálni. Ő pedig mindig ugyanazt a kérdést tette fel nekik: Mit csinálnál, ha nem számítana a pénz?

Boldog munkahely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog munkahely

A válaszok általában olyan foglalkozások voltak, amelyek viszonylag kevés pénzt fizettek. Mint például festő, író, őstermelő, balettművész. Tudod, hogy mi volt a híres filozófus tanácsa? Csináld azt! Próbáld ki! Felejtsd el a pénzt, mert ha arra gondolsz, hogy a legfontosabb az, hogy pénzed legyen, akkor az életed boldogtalanul fog telni, és csak az idődet vesztegeted a Földön. A mindennapjaidat azzal fogod tölteni, hogy olyan munkát végzel, amiben semmi örömöd nem leleled, azért, hogy élj, ami azt jelenti, hogy csupa olyan dolgot kell tenned, amit nem szeretsz.

Ezért fontos, hogy őszintén válaszolj a kérdésre, mire vágysz? Mivel töltenéd az életed a legszívesebben? Ki tudnál törni a mókuskerékből? Ha bevállalod, hogy azzal foglalkozol, ami igazán érdekel és jó is vagy benne, nagyon jó esélyed van rá, hogy mesteri szinten űzöd majd, és elismert szakember leszel a területeden, azért pedig már rendes fizetést fogsz kapni. Ha nem így teszel, a gyerekeidnek is ezt a mintát fogod tovább adni: dolgozz, hogy dolgozhass...

Egy ideális világban talán megtehetné ezt mindenki, mi csak arra biztatnánk, hogy vedd észre a lehetőségeidet és aknázd ki, amennyire csak tudod. Ha valamiben jó vagy, bontakoztasd ki a tehetséged! Hajrá!

Íme a beszéd, angol nyelven:

Forrás: airows.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...