2020.08.25. 08:34:59 12524 308

Mit árul el rólad a kupid?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rendetlenség annyiféle, ahány háztartásban gyűlik. És olykor többet elmond a lakás tulajdonosáról, mint elsőre sejtenénk! Jöhet egy kis lelki rendrakás? Térképezd fel az otthoni kupit önismereti jelleggel!

Rendetlen mosogató - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendetlen mosogató

Amerikai pszichológusok nézetei szerint nem csak a viselkedésünk, érdeklődésünk és életelveink határoznak meg minket, hanem azok a tárgyak is személyiségünkről árulkodnak, amelyeket magunkénak vallunk. A könyvek, ruhák, emlék-, és használati tárgyak, de még az otthonunk is az énünkhöz tartoznak. Így hát sokat el is mondanak rólunk.

Rend és rendetlenség

A tökéletes tisztaság és precíz rend, általában szigorú életvitelt, lelki egyensúlyt mutat, míg a rendetlenség a fegyelem és önfegyelem hiányát bizonyítja.

Koszos ablakok

Minél nehezebben veszi rá valaki magát az ablakpucolásra annál valószínűbb, hogy sokat szomorkodik és gyakran magányos. A lakás tudat alatti sötétben tartása, ezt az elszigetelődést jelképezi. Bár az ablakmosástól tartózkodó háziasszony sokszor kreatív, általában érzékeny és sebezhető ember. A porral borított ablakok ráadásul nem csak rontják az összképet. A hangulatunkra is negatív befolyással lehetnek, hiszen a napsugarak nem jutnak be a lakásunkba olyan intenzitással, így pedig minden komorabbnak, szürkébbnek látszik majd.

Káosz a szekrényekben

Míg a felszínen minden szép és rendezett, a szekrényben meglepő rendetlenség uralkodik. A ruhák kupacokban, össze-vissza hevernek egymáson, sok használhatatlan, régi, elnyűtt ruha és cipő is foglalja a helyet. Bár a külső nézelődőkben jó benyomást próbál a tulajdonosuk kelteni és ezért elismerést, dicséretet is vár, azért a háttérben bőven akadnak titkolt hiányosságok. Általában drámai személyiségjegyek jellemzik ezt a típust. Szívesebben siklanak el a problémák felett, minthogy megoldják azokat.

Zsíros tűzhely

A konyha a család központi helysége, fontos, hogy kellemes, tiszta, hívogató legyen. Depressziós, önmagát alulértékelő személyeknél gyakran előfordul, hogy tűzhelyre ráégett zsírral, koszos konyhával találkozunk.

Halomban álló mosatlan

Bár a piszkos edények nem éppen vonzó hívogató látványt, mégis pozitív jellemvonásról árulkodnak. Azok a személyek, akik a hosszas mosogatás helyett valami szórakoztatóbbat választanak, más területeken is gyakran választják a kellemes időtöltést a kötelező helyett. Igyekeznek a mában élni, kihasználni az adott pillanatot és minden kínálkozó lehetőséget.

A rendetlen fürdőszoba hátterében

Az ellazulás és testápolás színtere sokat elárul szokásainkról. Aki a fürdőszobáját nem tartja rendben és tisztán, általában a testével is kevésbé figyelmes, nem viszi túlzásba az önápolást és nem is szereti felhívni mások figyelmét külső megjelenésére.

Halmozás és gyűjtögetés

Időnként szükséges a rendrakás keretében szelektálnunk is. Ilyenkor megszabadulunk a fölösleges holmiktól, de ez nem megy mindenkinek könnyen. Több tíz éves haszontalanná vált tárgyak, ősrégi emlékek, ósdi bútordarabok gyűjtögetése is pszichológiai problémákra utal. Általában olyan személyekre jellemző viselkedési forma, akik nem szeretik az újdonságokat, nem bírják a változást.

Természetesen idő és energiahiány is állhat a fenti jellemzők hátterében, mégis érdemes nyitottnak lennünk a pszichológiai magyarázatokra is, hogy idejekorán felismerhessük a problémát.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...