2023.07.08. 08:28:07 6165 221

Mire figyelj oda, ha el akarod kerülni a válást
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte teljesen természetes, hogy amikor az ember szerelmes, meg sem fordul a fejében a válás gondolata. Ki is foglalkozna ezzel, amikor minden, de tényleg minden tökéletes. Igen, valóban az, egy darabig. Legalábbis a párkapcsolat első, rózsaszín szakaszában, amikor szinte csak a szépet és a jót látjuk az egész világban, nem csak egymásban.

Esküvő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esküvő

A párkapcsolat további szakaszaival ebben az érzelmi állapotban és időszakban egyáltalán nem foglalkozunk. Pedig, ha csak egy incifincit is tovább látnánk a rózsaszín ködön és az érzelmeinken, valószínűleg megelőzhető lenne a baj, vagyis az elválás. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy készüljünk fel a legrosszabbra és rettegjünk a bekövetkezésétől. Ez egész egyszerűen csak egy kicsit józanabb és határozottabb előrelátást és tudatosabb tervezést feltételez. Ha odafigyelünk néhány apróságra lehet, hogy sokkal hosszabb távra biztosíthatjuk a boldogságunkat, míg ellenkező esetben.

Amikor elkezdődik a kapcsolat szinte szünet nélkül lebegünk és lubickolunk a boldogságban. Ebben a szakaszban érdemes arra gondolnunk, hogy "muníciókat" gyűjtsünk, a jövőre, mint a szorgos kis mókusok télire, az ínségesebb időkre. Nem lesz mindig ilyen szuper minden. Jó, ha erre lelkileg is felkészülünk, hogy legyen miből átvészelni a nehezebb időszakokat. Indítsunk egy naplót. Ebbe jegyezzük fel a szép emlékeinket. Fogalmazzuk meg és írjuk le miért fontos ez a kapcsolat. Mi az, amiért szeretnénk megőrizni a kapcsolatot és miért érdemes kettőtökért harcolnotok. Mit szeretünk a másikban, ami boldoggá tesz. Bármi probléma merül fel a későbbiekben nagyon jó lesz ezekre visszaemlékezni, hogy erőt merítsünk belőlük.

A kapcsolat második szakasza már nem ennyire intenzív. Itt már olykor bizony kilóg az a bizonyos lóláb. Kiderülnek bosszantó apróságok a párunkról, amit annyira már nem is élvezünk. Oszladozik a rózsaszín köd, csillapodnak az érzelmek és lassan átalakulnak szeretetté. A legtöbb házasság ebben a szakaszban köttetik. Itt dől el legtöbbször, hogy tényleg egymással szeretnék az életüket leélni, és ezt valóban komolyan is gondolják. Itt már érdemes kicsit pontosabban tervezni. Megálmodni és feljegyezni a közös jövőt. Ezek az álmok és közös tervezgetések segítenek majd tartani a fókuszt. Egy kapcsolatban is jó tudni és valahol biztosnak lenni abban, merre is tart.

A kapcsolat legnehezebb szakasza a harmadik. Ez már vízválasztó tud lenni. Itt már azért felhagyunk az illúziókban való ringatózással és a párunk valódi énje megmutatkozik. A közös élet különböző nehézségeivel is szembetaláljuk magunkat, ami egyre több feszültséget, gondot okoz. Kiderülhetnek olyan nézeteltérések is, ahol azzal kell megküzdeni, hogy talán nem is egy irányba tart egy pár. Ilyenkor már elkezdhetünk kételkedni. Önmagunkban, a párunkban és akár már a közös jövőnkben is. Legtöbben itt adják fel. Erre a szakaszra készülünk az első szakaszban. Érdemes végiggondolni, mit szeretünk a másikban, miért kezdtük el, mi volt jó és talán mi romlott el ahhoz képest. Ha nyugodtak maradunk és megtaláljuk a kapcsolatunk igazi, valódi értékeit, akkor talán képesek leszünk kitartani.

Ha ezen a kritikus szakaszon túl vagyunk, elkezdhetjük felépíteni az összetartó, kiegyensúlyozott és tartós kapcsolatot a párunkkal. Már a kapcsolat szilárd alapjaira, és egymásra támaszkodva kihúzhatjuk magunkat, hogy nem adtuk fel, igen, mi tényleg komolyan gondoljuk és komolyan is vesszük egymást. Ez a harmónia a későbbiek során rendkívül erősnek és tartósnak bizonyulhat. Ehhez viszont az szükséges, hogy valóban lássuk a másikban az értékeket és bízzunk önmagunkban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.