2014.12.12. 08:20:05 5039 22

Minél magasabb, annál nagyobb a hatása a férfiakra?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magas sarok egyszerűen vonzóbbá varázsolja a lábat, magasabbá teszi a viselőjét és összességében szexi - vallják a magas sarkak hódolói és viselői egyaránt. Most egy francia kutatás (Universite de Bretagne-Sud) tudományosan is megvizsgálta, hogy milyen hatással lehet a kopogós cipő a férfiakra.

Magas sarok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magas sarok

Ha egy magas sarkút viselő nő az utcán leejti a kesztyűjét, 50 százalékkal nagyobb az esély rá, hogy egy férfi lehajol és felveszi helyette, mintha lapos cipőben lenne. Egy másik eredmény: magas sarkú cipőben egy nőnek kétszer akkora esélye van, hogy válaszolnak egy kérdésére az utcán, és egy bárban is feleannyi idő kell ahhoz, hogy valaki leszólítsa őket, mint azokat, akiknek sarka közvetlenül a talajon van.

"A női cipő sarkának magassága elképesztő hatással van a férfiakra – magyarázza a kutatást vezető Nicolas Gueguen –, egyszerűen fogalmazva szebbé teszi viselőjét."

A magassarkúban a nők magasabbnak, magabiztosabbnak és szexuálisan is tudatosabbnak tűnnek. A magas sarok meghosszabbítja a lábakat, megemeli a feneket, így a nők sokkal vonzóbbnak tűnnek.

A kísérlet során 19 éves nőkre adtak fekete cipőt, melyeknek sarka 0,5 centi, 5 centi illetve 9 centiméter magas volt. Ez után 25 és 50 év közötti férfiakat kértek meg különböző helyzetekben, hogy segítsenek a nőknek.

Az egyik szituációban a nők járókelőket szólítottak le azzal, hogy a nemek egyenlőségével kapcsolatban szeretnének kérdőívet kitöltetni. A lapos sarkút viselőknek a megszólítottak 46,7 százaléka válaszolt, a közepesen magas sarkú cipőt viselőknek 63 százalék, míg a 9 centis sarok sikeraránya 83 százalék volt.

Az ettől magasabb sarkak esetleges negatív hatására nem tért ki a kutatás.

Csak később lett szexi

A legdivatosabb cipők sarka ma is nagyjából 10 centi, de kapni 13 centinél magasabbat is, ez azonban már különösen veszélyes is lehet viselőjére nézve. Orvosi szempontból a magas sarkú nem számít jó viseletnek: hátfájást okozhat, és növeli a bokasérülések esélyét, hosszú távon pedig tönkreteszik a bokaízületeket.

Az emelt sarkot eleinte igen praktikus okokból kezdték el hordani: az ókori Egyiptomban a mészárszékeken így kerülték el, hogy vérben kelljen lépkedniük. Aztán a nők hamar felfedezték maguknak, az ókori görögöknél és a rómaiaknál is felbukkan. Rómában, ahol legális volt a prostitúció, sokan használták arra, hogy növeljék magasságukat – és forgalmukat.

A magas sarkú aztán a középkorban már inkább a hatalmat szimbolizálta, erotikus töltetet csak a XIX. és a XX. században kapott.

Marilyn Monroe szerint elég egy lányra ráadni a megfelelő cipőt, és azzal akár a világot is le tudja győzni.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...