2016.02.21. 16:00:29 15358 350

Milyen gyakran kell mosni a farmernadrágot?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mosástól a ruháink hamarabb elhasználódnak, kifakulnak, kibolyhosodnak, roncsolódik az anyaguk, ha viszont nem mossuk, koszosak és büdösek lesznek, ami se nem higiénikus se nem esztétikus. Egyébként is, kinek jutna eszébe önszántából piszkos ruhát felvenni, nem igaz? Nos, egy egyetemi hallgató a farmer nadrágjával végzett egy kísérletet, hogy kiderítse, meddig lehet mosás nélkül hordani.

Farmer - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Farmer

Több mint egy évig hordani egy farmernadrágot? Egy diák megcsinálta!

A teszt során a diák 15 hónapon keresztül hordta ugyanazt a farmernadrágot, anélkül, hogy kimosta volna. (Gondoljuk, közben azért megszellőztette egy kicsit. :) )Utána kimosta, majd 30 napig újra hordta. Megvizsgálta, hogy mennyi baktérium tanyázott a farmer nadrágon az egy éves időtartam után, és a harminc napos viselés után. Felfedezte, hogy igazándiból nagyon kevés különbség volt a baktériumok mennyiségében az egy évig hordott, és a 30 nap után kimosott nadrág között, aminek az az oka, hogy a legtöbb baci gyakorlatilag a bőrünkről vándorol a nadrágra, és nagyjából addig élnek csak, amíg mi is naciban vagyunk.

Tehát, ha azért mosod ki a farmernadrágodat, hogy megszabadulj a baktériumoktól, akkor szinte felesleges is kimosnod, hiszen, amint felveszed a nadrágot, újra beletelepednek azok. Ha koszos vagy büdös az anyag, akkor természetesen mosd ki, de ha nem látsz rajta szennyeződést, és szaga sincs, akkor felesleges.

Növeld a farmernadrágok élettartamát egy-két vagy akár három mosás kihagyásával!

Ha a farmernadrágjaidat így kezeled, és havonta vagy kéthavonta csak egyszer mosod ki, akkor gyakorlatilag a többszörösére növelheted az élettartamukat, hiszen az anyag kevésbé fog elhasználódni, a színe kevésbé fog kikopni, és a mosások gyakoriságának a csökkentésével vizet, energiát és összességében pénzt is spórolhatsz. A szagok kialakulásának elkerülésére szellőztesd a nadrágot, és legyen egy váltó farmerod.

Persze mi nők tudjuk, hogy a szűk, elasztikus kis farmernadrágjaink pár alkalom után már nem állnak rajtunk úgy, ahogy kellene nekik, és kicsit elveszítik a tartásukat. Mosás után pedig ugyanolyan jól feszülnek a popsinkon, mint amikor a próbafülkében felpróbáltuk. Hogy ezt elérd, ahhoz nem kell nagymosást végezni, elég egy öblítés és egy laza centri, ezzel is kímélheted az anyagot, és meghosszabbíthatod kedvenc farmerod élettartamát.

Forrás: a curiosity.com videója alapján írta kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Beszürkültél? – Csak semmi pánik, ezek a frizurák Neked állnak majd a legjobban!

Az első hajszál megjelenése nem kis pánikra adhat okot. Pláne, ha viszonylag korán, a húszas éveink elején, közepén bukkan fel. Aztán lassan hozzászokunk, a hajszálakból lassan tincsek lesznek, majd idővel az egész hajkoronánk ezüstben játszik majd. De nyugalom, az ősz hajszínnek is megvannak a maga előnyei!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.