2024.01.22. 17:45:30 6773 237

„Mikor nősz már fel?” – 1+1+1 ok, amiért még Te sem tudod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is túl gyakran hallod a fenti kérdést, pedig már bőven elmúltál 18, de még 21 éves is? És az igazság az, hogy a pontos választ Te sem ismered. Mert tudod, hogy másként kellene gondolkodni, viselkedni, hiszen mások az elvárások, de valamiért nem megy.

Mókás felnőtt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mókás felnőtt

Érdekes dolog ez a „felnőttnek érzem magam” dolog. Van, aki egészen korán önállóvá válik, jobb esetben azért, mert ő akar, rosszabb esetben azért, mert így hozza az élet. Van, aki kihúzza sokáig a gyereklétet, nem önállósodik, nem válik le semmilyen értelemben a szüleiről. És van, aki tulajdonképpen már felnőtt, anyagilag, érzelmileg független, akár már saját gyereke is van, mégsem érzi magát felnőttnek. Egy ismerősöm a második gyerkőcével volt várandós, amikor elköltöztek a párjával és a nagyobbik gyermekével az albérletükből, ami tulajdonképpen a szülők lakása volt. Az új, immár saját otthonukba beköltözve mondta ki saját magának is, hogy akkor ő most már felnőtt ember. Valószínűleg akkor érezte először, hogy már nem a szülőktől függ. Te is úgy érzed, vagy sokáig azt érezted, hogy kor ide vagy oda, a felnőtt élet még nem kezdődött el számodra? Mutatunk néhány okot, miért lehet(ett) ez!

Az ízlésed mit sem változott

Akár az öltözködési, hajviselési, vagy éppen a zenei stílusod változatlan már tinikorod óta? Úgy gondolod, ezt mások rossz szemmel nézik, ezért Te magad is nehezen fogadod el? Csak semmi pánik, szerintünk ennek semmi köze ahhoz, ki mennyire felnőtt vagy gyerek! Attól még, hogy 10, 20 éve ugyanazt szereted, akár zenében, akár ruhákban, még hozhatsz felelős és fontos döntéseket! Sőt, ez inkább a hűségedről és a lojalitásodról tehet tanúbizonyságot.

Más társadalmi elvárások

Tény, hogy a szüleink, vagy éppen a nagyszüleink idejében még sokkal korábban váltak felnőtté az emberek. Előbb jutottak saját otthonhoz, előbb alapítottak családot, előbb kezdtek el dolgozni. Manapság minden kitolódik, a gyerekvállalás, az otthonteremtés, de a továbbtanulási lehetőségek bővülése miatt akár a munkába állás is. Emiatt is érezhetjük úgy, hogy messze még a felnőtt lét!

Már megint az összehasonlítgatás!

Úgy érzed, mindenki csak megy előre, Te pedig egy helyben totyorogsz? Neki már van saját autója, saját lakása, felesége/férje, gyereke. Úgy érzed, csak Te lógsz ki a sorból? Csak nyugalom, nem egyforma tempóban érünk, fejlődünk, érjük el ezeket a „szinteket”, ha lehet így nevezni őket. Meglehet, nálunk hirtelen jön majd a változás, a dolgok rohamtempóban változnak majd. Vagy éppen Nálad kimarad egy-egy mozzanat, mert nem is szeretnéd meglépni azokat. A lényeg, hogy boldog légy és szeresd azt, amit csinálsz!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.