2018.01.02. 17:12:55 18588 622

Mihez kezdj az üveg alján maradt mézzel? – Van néhány ötletünk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tél derekán járunk, sajnos sokan vagyunk, akik ilyenkor küzdünk a megfázás, nátha, egyéb téli nyavalya kínzó tüneteivel. Nem véletlen, hogy elég gyakran emelgetjük, csavargatjuk le a mézes csupor, üveg tetejét. De ugye, addig jár az ember lánya/fia a mézre, amíg az üveg ki nem fogy.:-)

Finom méz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom méz

Hamar jön is az utánpótlás általában, legalábbis nálunk elég hamar kibontásra kerül egy újabb üveg édes „orvosság”. Nem tudom, kinél hogy megy, de mi rendszeresen csak pakolgatjuk az előző mézesüveget. Mert még van egy kevéske az alján, de egyikünknek sincs türelme kikapargatni az üveg aljáról a maradékot. Viszont kidobni sincs szívünk. De mégsem rakosgathatjuk ide meg oda az idők végezetéig! Hát kezdjünk vele valamit!

A legkézenfekvőbb megoldás!

A probléma az, hogy a méz bele van ragadva az üvegbe, ugye? Hát tedd az üveget vízfürdőbe, vagy a mikróba, és olvaszd fel a maradékot. És már mehet is mondjuk süteménybe, vajas kenyérre, édes-savanyú mártásba, esetleg a teádba. Vagy ha mindenképpen ez utóbbiban landolna, önts egy adag teát a mézes „csuporba”, és hagyd, hogy a forró ital oldja fel a leragadt „anyagot”.

Vedd fel a harcot a hangyákkal!

Ha minden évben meggyűlik a bajod ezekkel az apróságokkal, akkor legyen idén a maradék mézből hangyacsapda! Engedj az üvegbe egy kis vizet, és tedd a hangyacsapat közelébe. Légy türelmes, a kis apróságok hamarosan kiszimatolják az édes illatot, és kíváncsiságukat kielégítve, szépen belemásznak az üvegbe. Sajnos, úszástudományuk elég hiányos, így valószínűleg nem élik túl az „üveges kalandot”.

Végy egy ecsetet!

Vagy ha nincs kéznél, az ujjad is megteszi! Már többször is írtunk róla, hogy a méz az egyik legkiválóbb szer a száraz ajkak ellen. Csak végy egy keveset az üveg aljáról, kend az ajkaidra, hagyd hatni pár percig, majd töröld le! Vigyázz! Semmiképpen ne nyalogasd le a szádról a „finomságot”, úgy csak még szárazabbak lesznek az ajkaid!

Egy kis tejes ital?

Önts tejet az mézes üveg aljára, majd rázd össze az egészet, és fogyaszd egészséggel! Nem csak finom ital lesz belőle, hanem a torokfájásra is hasznos lehet ez a meleg finomság.

Ha salátáznál, ha pácolnál!

Tedd vízfürdőbe a maradék mézes üveget, előtte önts bele egy kis ecetet. Keverd össze, hűtsd ki, és máris kész a páclé! Ha teszel bele némi olajat, és ízlésed, kedved szerinti fűszereket, akár salátaöntetként is használhatod!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...