2018.12.27. 16:52:28 9979 305

Mihez kezdj a maradék mézeskaláccsal? Készíts belőle pudingot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az órákon át gyúrt, szaggatott, díszített és sütött mézeskalácsot vagy imádjuk, vagy rá sem nézünk. Az isteni fűszeres illat miatt sokszor elcsábulhatunk, és túl sok készülhet belőle, ami aztán a többi, több tálcányi sütemény miatt háttérbe szorulhat. A kissé megszáradt mézeskalács figurákat sem kell ám a szemetesbe száműzni, nyakunkon a következő ünnep! Az óévet búcsúztassuk, az újévet pedig köszöntsük egy olyan süteménnyel, ami „régiből” új lett!

Mézeskalács pár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mézeskalács pár

Adj új életet a megmaradt mézeskalácsnak egy sütés nélküli puding formájában:

  • 5-5 dkg dió és mazsola

  • 30 dkg mézeskalács szétmorzsolva

  • 1-1 ek. zselatin és rum

  • 2 ek. cukor
  • 
4 ek. méz
  • 
2 dl tej
  • 
1 db narancs
  • 
4 db tojásA tojásokat vedd ketté, és a sárgákat a mézzel keverd össze habosra, öntsd hozzá a mézeskalácsmorzsát a tejjel együtt. Elkeverés után pihentesd fél órát.
A kezeletlen narancsot alaposan mosd meg, és a héját felcsíkozva a cukorral édesítve kevés vízben párold meg.

A leszűrt narancshéjat tedd bele a kifacsart narancs levébe, forgasd össze vele a mazsolát, a diót és a rumot. A cukros főzővizet se öntsd ki, ugyanis ebbe kell feloldani a zselatint.
Mindegyik összetevőt óvatosan forgass össze, majd oszlasd el egy fóliával kibérelt őzgerincformába.
4-5 órányi hűtőszekrényben való dermedés után fogyasztható a desszert!

Forrás: femina.hu/karacsony/isteni_kremes_mezeskalacspuding_ha_megmaradt_a_sutemeny

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...