2019.12.23. 16:21:24 9150 307

Miért tartja távol a rákot és a szívbetegséget az alma és a zöld tea?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A flavonoid vegyületek – vagy ahogy néha nevezik a bioflavonoidok – állnak a zöldségek és a gyümölcsök karakterisztikus íze és illata mögött. Miattuk különbözik a spenót íze és illata a narancsétól, miattuk piros a paprika és kék az áfonya. Ennél persze sokkal többről van szó.

Zöld tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöld tea

A növényekben fellelhető vegyületek tárházának jelentős része a flavonoidok. Az eddig felfedezett és meghatározott több mint 4000, növények által előállított vegyület közül mintegy 600-at hívunk flavonoidnak vagy karotinoidnak és közülük mindössze 50 vagy 60 marad aktív azt követően, hogy elfogyasztottuk és járul hozzá az egészségünkhöz. Több közülük aktív és értékes antioxidáns amely távol tartja a rákot és a szívbetegséget, azaz jó hatással van az érrendszer állapotára. A csoport más tagjai képesek csökkenteni a duzzanatokat, a fájdalmat vagy az allergiás reakciókat. Megint mások a vírusok ellen képesek védelmet nyújtani.

Mindezt persze nem úgy kell érteni, mint azt a mondást, amely szerint napi egy alma távol tartja a doktort. A flavonoidon önmagukban nem csodaszerek és mind a rák, mind a szÍvbetegségek kialakulásának még számtalan más oka is lehet mint az, hogy nem szedünk belőlük eleget. Az már tudjuk, mennyi az “elég”. Ez napi 800 grammnál kevesebb flavonoid. Ezt a legegyszerűbben almából és zöld teából szerezhetjük meg, de jótékony hatása van a vörösbornak és a fekete csokoládénak is.

Ráadásul az ausztráliai Edith Cowan Egyetem kutatói által írt tanulmány szerint a flavonoidok védőhatása különösen erős azoknál az embereknél, akik sok alkoholt isznak vagy dohányoznak. A kutatók több mint 53 000 dán ember által fogyasztott ételt illetve az emberek étrendjét elemezték. Rájöttek, hogy a fenti 800 gramm, flavonoidban gazdag “alapanyag” elfogyasztása során legalább napi 500 milligramm flavonoidok juta a szervezetbe és ez már megfelelő védelmet nyújt az érrendszeri betegségek ellen. A rák elleni hatáshoz naponta 1000 milligramm szükséges. Ennél még érdekesebb volt az a megállapítás, hogy hiába növeljük meg ezt az értéket, az már nem jelent plusz védelmet, még az erős dohányosoknál vagy a közepesen sok alkoholt fogyasztóknál sem.

Az okokról, az ausztrál kutatók azt gondolják, hogy a flavonidok azért védenek meg a rák és a szívbetegségek ellen, mert gyulladásgátló hatásuk van. A Nemzetközi Epidemiology Journalban közzétett 2017. évi tanulmány azt is megállapította, hogy megfelelő mennyiségű flavonoid gátolja a rákos sejtek növekedését.

Forrás: healthline.com/health-news/apples-and-tea-can-protect-against-cancer-heart-disease

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?