2019.01.03. 17:42:54 10173 306

Miért olyan nehéz a január? – Így éld túl!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Éppenhogy túlvagyunk a téli ünnepeken, máris belevethettük magunkat a szorgos hétköznapokba! Bizony-bizony, a január nem várja meg, míg magunkhoz térünk az ünnepi bódulatból, míg kipihenjük a szilveszteri fáradalmakat. Ő bizony itt van, és ez ellen nemigen tudunk tenni semmit…

Január - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Január

De nem is kell, hiszen ez az élet rendje, ez így természetes. De ha ez a normális, akkor mégis miért olyan nehéz visszarázódnunk a mindennapokba?

Mert elmúlt…

Legyünk csak őszinték, az évben talán a decemberi ünnepek azok, melyeket a legjobban várunk! Egyrészt a készülődés már december elején elkezdődik, hosszú várakozás előzi meg, van időnk felkészülni rá, lelkileg is, egyéb módon is. Ám sajnos arra nincs több hetünk, de még csak napunk sem, hogy levezessük az ünnepek alatt felgyűlt érzelmeket, ne adj Isten, feszültséget. Másrészt a leghosszabb ünnepi időszak köszönt ránk a karácsonnyal, szilveszterrel, új évvel, amiből igen-igen nehéz magunkhoz térni. Igyekezz erőt meríteni, töltekezni az elmúlt ünnepek okozta örömökből, emlékekből, és koncentrálj az előtted álló napokra, hetekre. Ne feledd, hamarosan farsang, indulhat az ötletelés!

Mert a leghosszabb…

Ugyan van más 31 napos hónap is az évben, valamiért mégis a januárt érezzük a leghosszabbnak. Olyan végeláthatatlan ilyenkor a tél, néha úgy érezzük, soha nem lesz vége! Reggel sötét van, mikor elindulunk otthonról, este, mire hazaérünk az suliból, oviból, bölcsiből, munkából, szintén. Nincsenek szabadtéri programok, vagy legalábbis kevesebb, meg kinek is van kedve kimenni a zimankóba? Ha van lehetőséged a környékeden, keress színházi, egyéb kulturális programokat, menj moziba, vagy igyekezz otthonra kiötölni kreatív és szórakoztató programokat!

Mert kötelező…

Van, akinek erőt ad, ám van, akit pont ez a januári „új év, új élet” őrület taglóz le. Igen, jó dolog, és motiváló is tud lenni, de van ezekben a kötelező dolgokban valami félelmetes, már-már visszahúzó! Nyugalom, új életet kezdeni, célokat kitűzni és elérni februárban is, sőt, még áprilisban, és júliusban, vagy szeptemberben is lehet!:-)

Mert olyan hideg vaaaaaan!

Ugyan kaptunk már ízelítőt a télből decemberben, azért a januári fogcsikorgató, farkasordító, vagyis az igazi NAGGGGGYYYYOOOOON HIDDDEEEEG még csak most köszönt be! Ugyan mindent nem old meg, és a tavasz sem köszönt be tőle előbb, de sokszor egy bögre tea, forró csoki, kakaó és kuckózás a takaró alatt sok mindenre gyógyír lehet.:-)

Mert anyagilag is megterhelő…

Bizony, a karácsonyi költekezések, a szilveszteri dínom-dámon után valahogy nehéz a januárt túlélni anyagilag is. Más megoldás nagyon nincs, minthogy előre takarékoskodsz, vagy ha ez elmaradt, igyekszel jobban beosztani a januári bevételeket. Készíthetsz költségvetést, ha úgy könnyebben megy a pénz beosztása.

No, hát, nincs más hátra, mint előre, kitartást az előttünk álló hónapra és Boldog Új évet!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...