2017.10.02. 14:13:31 12324 331

Házi költségvetés – ezért és így érdemes vezetni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár még csak október van, nem árt már most a karácsonyra, illetve az azzal járó kiadásokra koncentrálni. Ajándékok, nagybevásárlás, és persze egyéb költségek – jó lenne időben nekiállni takarékoskodni. Ebben a hónapban talán még nem késő!

Malacepersely, takarékoskodás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Malacepersely, takarékoskodás

Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam a pénzügyek sokszor valami óriási káosszal egyenlőek. A hónap végéhez közeledvén nem egyszer elgondolkozom rajt, hogy vajon kaptam én fizetést ebben a hónapban, vagy hova is tűnt a számlámról az összeg. Hogy lesz ebből spórolás karácsonyig?

Segíts magadon!

A legnagyobb segítség talán az, ha költségvetést készítünk magunknak, és így próbálunk meg lefaragni innen-onnan. De hogyan érdemes nekiállni?

Tervezz hosszútávra!

Na jó, bevallom, nem egyszer nekiálltam én is egy ilyen kis házi költségvetés elkészítésének. De aztán feladtam! És valószínűleg itt volt a probléma! Hogy hosszabb távon beinduljon a „spórológépezet”, nem árt tudni, milyen kiadásaink, milyen bevételeink vannak. Ez természetes! De az is lényeges, hogy ne csak néhány hétig, hónapig tartson a lelkesedésünk! Igyekezzünk legalább 1 évet megcsinálni úgy, hogy folyamatosan vezetjük a kiadásaink, bevételeink listáját. És ha még utána is megmarad ez a „hobbink”, az sem baj. Sőt!

Légy precíz!

A havi fix kiadások, bevételek felírása alap dolog egy ilyen házi „büdzsé” elkészítésekor is. Ám nagyon fontos, hogy ezek mellett minden más nagyobb, de kisebb, sőt legapróbb kiadást is vezess fel a táblázatodba. Nagyon gyorsan meglátod majd, hova is folyik el a pénzed minden hónapban.

Használd a technikát!

Habár egy négyzetrácsos, vagy bármilyen vonalazású füzet megteszi, ha költségvetést szeretnénk vezetni, azért igazán élhetünk a tudomány nyújtotta lehetőségekkel! Ha kicsit otthon vagy a számítógépek világában, nyugodtan használhatsz táblázatokat, illetve az ehhez kapcsolódó műveleteket is alkalmazhatod! De vannak olyan programok is, amelyek segítenek ebben. Ám ha már az okoskütyük idejét éljük, biztos van olyan telefonra letölthető applikáció is, mely segít pénzügyeid rendezésében.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...