2017.11.11. 08:35:36 9902 282

Miért olyan durva ez a kéztörlő? - Lehetséges okok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megveszed, illatos, puha, élénk színű/gyönyörű fehér. Öröm hozzáérni. Kimosod egyszer. Még mindig ugyanaz, csak már az általad választott öblítő illatában „úszik”. Használod. Szereted. Kimosod még egyszer. Már nem az igazi. Használod, aztán újra kimosod. Már nem is emlékeztet a régi önmagára. Mi lett a kedves, illatos, pihe-puha kéztörlőddel?

Kéztörlő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kéztörlő

Gondolom, senkinek nem kell bemutatni a fenti jelenséget. Vajon miért is lesz néhány mosás után a kezdetben puha kéztörlő durva, száraz, némi túlzással olyan, mintha az ember smirglipapírba törölné a kezét. Több oka is van, némelyik elég meglepő…

Ne ess túlzásba!

Ritkán indítod el a mosógéped, de akkor aztán megpakolod, ugye? Nos, ezzel azért óvatosan! Ilyenkor a mosószer sem tud rendesen feloldódni, illetve a centrifuga program sem működik a leghatékonyabban, több vizet magában tartanak így, egymáshoz gyömöszölve a ruhák, főként a törölközők.

Találd meg az egyensúlyt!

A törölköző megkeményedést okozhatja az is, ha túl sok, vagy ha túl kevés mosószert használsz. Ha véletlenül megborul a mosószeres dobozka, a felesleges por a ruha szöveteiben maradhat, és ott ragadva kemény marad az anyag. Ha pedig túl kevés kerül a mosóporból a gépbe, akkor nem érvényesül az a hatás, a mely esetleg védené az anyagot a vízkőtől.

Nem csak a mosás, a szárítás is fontos!

Valószínűleg, ha tehetnénk, mindannyian szabad levegőn szárítanánk meg a ruháinkat. (Persze, túl sokáig a tűző napon hagyni őket sem túl egészséges, hamar megkeményedhetnek attól is!) Vannak is olyan szerencsések, akik családi házzal bírnak, számukra ez viszonylag egyszerű. Ám télen ők is beszorulnak a lakásba, házba. Ilyenkor annyival könnyíthetünk ruháink helyzetén, már ami a szárítást illeti, hogy néhányszor megrázzuk őket, mielőtt a szárítóra kerülnek.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...