2017.03.07. 14:03:00 9961 273

Mi van a gyorsételekben igazából?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyorséttermi kajákról már a gyerekek is tudják, hogy egészségtelenek. Hízlalnak, de nem igazán laktatók. Ahogy már sokan megfogalmazták: gyerekként ünnep volt ott enni, felnőttként kudarc. De tudod-e, hogy mit tartalmaznak valóban az ételeik?

Hamburger - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hamburger

Sült krumpli

Otthon ezt az alábbiak szerint készíted: megsütöd a burgonyahasábokat - persze egészségtelenül bő olajban - majd alaposan megsózod. A gyorséttermekben a sültkrumpli kb. 15 féle összetevőt tartalmaz - például cukrot és színezékeket. Valamint a nem annyira bíztató nevű nátrium-pirofoszfátot, amely megköti a fémeket, ezáltal megakadályozza az ételek elszíneződését. Illetve terc-butil-hidrokinonont, amely nagy mennyiségben számtalan egészségügyi problémát okozhat, például látás problémákat. Viszont használják állati zsírok és növényi olajok tartósítására.

Hamburger

Húspogácsa és zsömle. Bárcsak ilyen egyszerű volna! Belegondoltál már, mivel tömhetik szegény állatot, hogy mielőbb hatalmasra nőjön? Nos, azok a hormonok nem bomlanak le.

Üdítő

Igazából ugyanazokat az üdítőket kapod meg, amit a boltban is megvehetsz. Bár ettől még nem lesz egészségesebb. Ha teheted, kérd jég nélkül. Illetve nem kell a nagyobb adag (még ha csak kicsit drágább is). A tanulmányok szerint ha kikéred, meg is iszod. Mivel a pohár nem visszazárható, a vásárlók az italokat többnyire a helyszínen elfogyasztják. Sokkal jobban teszed, ha flakonos vizet kérsz, amit magaddal vihetsz.

Reggeli tojásos szendvicsek

Valamennyi tojást tartalmaznak. Meg módosított kukoricakeményítőt, szóját, citromsavat na és persze az elmaradhatatlan xantálgumit. Talán még egy cukrozott fánkkal is jobban jársz...

Hot dog

Lássuk be, a virsli nem a táplálékpiramis csúcsa. Főleg igaz ez azokra, amelyeknek még a csomagolására sem merik ráírni, hogy virsli. Az olcsóbbak nagy mennyiségben tartalmaznak szóját. Illetve telített zsírsavakat, amelyek nagyon hízlalnak.

Szószok

Csak kísérők, soha nem nézzük meg az összetevőket, pedig érhetnek meglepetések. Rengeteg cukor, hatalmas mennyiségű kalória, nagyjából zéró tápérték. Simán kihagyhatod!

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...