2021.02.06. 14:29:13 10418 257

Mi mire jó? - Újrahasznosítási kisokos
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha elég kreatívak, kevésbé kétbalkezesek és mindenre elszántak vagyunk, magunk is kicsinosíthatjuk otthonunkat, méghozzá szinte fillérekből és még a környezetünket is óvhatjuk ezzel. Hogy milyen kidobásra szánt holmik hasznosíthatóak újra és hogyan? Íme, néhány ötlet!

Újrahasznosítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újrahasznosítás

Néhány kincs, ami otthonunk éke, vagy éppen hasznos tagja lehet, ha nem dobjuk ki azonnal!

Nézz körül a ruhásszekrényben!

Egy kiszuperált pólóból, pulóverből lehet egy szuper női táska, vagy bevásárló szatyor is. De lehet hajad éke hajgumiként, hajpántként, fejkendőként vagy éppen sapkaként.

Te is csak kerülgeted a befőttesüvegeket?

Ha Nálad is halomban állnak a befőttesüvegek, de van elfekvőben néhány üvegpohár vagy vizes üveg, hasznosítsd újra ezeket is! Fesd át a lakás berendezéséhez hasonló színre, és mehet bele egy csokor frissen vágott virág! Ha beleraksz néhány LED égőt, vagy egy gyertyát, mécsest, máris kész a hangulatvilágítás. Ha pedig befőttesüvegből az öblösebbek vannak otthon, kerülhet belőle a fürdőszobába is, hiszen a fésűk, hajkefék, sminkecsetek elférnek benne.

Ha a gyümölcs/zöldség elfogyott!

A tárolásukra használt ládák is lehetnek otthonod ékei, némi változtatással. Fesd át, majd mehet a falra polc gyanánt. Ha nem csak néhány darab láda van otthon, hanem egy nagyobb mennyiség, és szükséged lenne egy térelválasztóra, átfestve, összeragasztva szuperül funkcionálnak térelválasztóként ezek a ládikák. Hamarosan itt a tavasz, vele a jó idő, itt a kirándulás ideje. Ha szerettek piknikezni, rakj a ládára egy fogantyút és már kész is a piknikkosár.

Raklapból soha nem elég!

A raklapbútoroknak nagy kultusza van mostanság! Lehet belőle ágy, csak egy kényelmes matrac kell hozzá. A falra rögzítve szuper polcot kapsz, de ha összeillesztesz néhányat és lábat vagy kereket teszel rá, helyes kis asztal is lehet belőlük.

Ha már mindent kiolvastál!

Könyvet kidobni bűn, de újrahasznosítani? Miért ne? Természetesen csak a már valamiért elavult példányokat szabad beáldozni a lakberendezés oltárán. Ragaszd össze a lapokat, vágj mélyedéseket a könyvbe és legyen ez az ékszereid új otthona. Vagy kerülhet ezekbe a mélyedésekbe egy kis virágföld, kavics és kedves pozsgás növénykék. Vagy ha egymásra rakod és egymáshoz fixálod őket, a tetejére mehet egy üveglap vagy egy „deszka” és már kész is az asztalod!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...