2024.01.03. 15:34:18 6320 236

Mi lesz 2024 divatszíne? Milyen globális üzenet közvetíthető általa?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Pantone Color Institute nemrégiben bejelentette 2024 divatszínét, mely nem más, mint a peach fuzz. Ebben a bársonyos, és gyengéd jelzőkkel is ellátott, rózsaszínes-narancssárgás tónusban minden bizonnyal sokak lelik örömüket, és nem kevesen tervezik ékesíteni ruhatárukat. Az amerikai cég ügyvezető igazgatója, a színspecialista és színtanácsadó Leatrice Eiseman melegséget és modern eleganciát tükröző színként jellemezte az új év divatszínét.

Barack - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Barack

Az intézet alelnöke, Laurie Pressman, néhány éve egy online divatmagazinnak azt nyilatkozta, hogy az 1999-ben útnak indított Pantone Color of the Year oktatási program eredeti célkitűzése az volt, hogy az emberek kezdjenek el a színekről beszélni. Arra kívánták felhívni a „színrajongók” figyelmét, hogy a kultúra és a színek szoros kapcsolatban állnak egymással, hiszen a színeknek nyelve van, méghozzá globális, mindenki által értett nyelve, amivel kommunikálni, üzenetet közvetíteni lehet.

Maga a megtisztelő év színe címet elnyerő árnyalat kiválasztási folyamata is érdekesen zajlik, melyben Pantone-színszakértők vesznek részt, akik kielemzik az aktuális tendenciákat, megvizsgálják a társadalmi és gazdasági feltételeket, tényezőket. Továbbá figyelembe veszik a művészetben, a mainstream médiátban, valamint a technológiában beállt direktívákat is. Ezt az alapos és körültekintő színválasztó folyamatot figyelembe véve érthetőbbé válik, hogy miért éppen ez a lágy, szelídséget és tapintatot sugárzó őszibarack árnyalat került idén a színvilág fókuszába. Azt az üzenetet igyekeznek ez által közvetíteni, hogy ezekben a kihívásokkal teli, zűrzavaros időkben lassítsunk, legyünk egymás iránt figyelmesebbek, óvjuk értékes kapcsolatainkat. Hogy figyeljünk jobban alapvető emberi szükségleteinkre, gondoskodjunk egymásról, legyünk empatikusabbak, és ne mondjunk le abbéli reményünkről, hogy a jövőnk lehet még békésebb.

Eiseman ugyanakkor felhívta a figyelmet e kifinomult narancsos-rózsaszínes, napkeltét idéző, meleg és meghitt árnyalat azon tulajdonságára, hogy ezzel hangsúlyozhatjuk a mentális és fizikai egészség, a belső nyugalom, a közösség és a minőségi kapcsolatok fontosságát és igényét.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...