2016.02.16. 15:50:18 11272 341

Mi legyen az első dolgod, ha felébredtél?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A reggeli rutin mindenkinek mást takar, van, akinek a kávé-cigi-wc-zuhany, van, akinek a kutyasétáltatás nem hiányozhat a nap elkezdéséhez. Ha azt mondanám, hogy van egy dolog, amit még azelőtt érdemes lenne minden reggel megcsinálnod, mielőtt kikelsz az ágyból, akkor mire gondolnál, mi az az egy teendő?

Alvás és ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás és ébredés

Nem, nem az ágyazásra gondolunk. A kutatók szerint egy egészséges és önbizalomtól dagadó nap úgy indul, hogy szépen kinyújtjuk a tagjainkat miután felkeltünk. Jó alaposan, ameddig csak bírunk, nyújtózunk. A kezünket a fejünk fölé tesszük, és felfelé nyújtózunk, a lábunkat pedig ellentétes irányba nyújtjuk meg.

A Harvard egyetem egyik pszichológusa, Amy Cuddy szerint a testbeszédünk hatással van a személyiségünkre, illetve arra, hogy mit közvetítünk mások felé. Ha púpos háttal és behúzott nyakkal közlekedünk, azzal nem éppen egy magabiztos ember képét nyújtjuk. Ezt az elméletet tovább gondolva, Cuddy úgy véli, hogy a testtartásunk az érzelmeinkre is hatással lehet. Egy görnyedt testben nem érezhetjük olyan felszabadultnak és boldognak magunkat, mint egy szép, egyenesen tartott testben. A pszichológus szerint, ha a tartásunkat megváltoztatjuk, azzal a hangulatunk és a kisugárzásunk is megváltozhat előbb utóbb.

De hogy jön mindez a reggeli ébredéshez és a nyújtózkodáshoz?

Nos, ugyanezen a vonalon elindulva, Amy Cuddy azt tapasztalta, hogy azok, akik összegubózva, szinte egy labdaként alszanak el és ébrednek fel reggel, - ami Amerikában kb. az emberek 40%-ára jellemző -, sokkal stresszesebben kelnek fel és élik a napjaikat, mint azok, akik a kezüket széttárva ébrednek. Ezek az emberek viszont már-már idegesítően boldogan kelnek. :) Persze álmunkban nem tudjuk befolyásolni, hogy milyen pozíciót veszünk fel az éjszaka során, és hogy hogyan ébredünk, de egy apró trükköt megtehetünk. Reggel nyújtózunk egy hatalmasat, kinyitjuk az ablakot és szívunk egy kis friss levegőt, majd mosollyal az arcunkon folytatjuk tovább a mi kis reggeli rutinunkat, ám remélhetőleg sokkal derűsebben, mint általában szoktuk. :)

Írta: kábé

Forrás: distractify.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...