2019.05.13. 11:07:49 8714 341

Mi készülhet a finom cseresznyéből? – Gyors finomságok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha május, akkor nem is juthat eszünkbe más gyümölcs, mint a finom, roppanós cseresznye! Nem tudom, ki hogy van vele, de számomra nincs az a mennyiség, amit ne tudnék megenni ebből az isteni gyümölcsből! De persze, azért jut a reggeli zabkásába, turmixba, vagy a kedvenc muffinunkba is! És még másba is!

Cseresznye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cseresznye

Mert naná, hogy nem állunk meg egy egyszerű (de igen nagyszerű) muffinnál, ha már cseresznye és recept!

Jusson belőle a hideg napokra is!

Ha igazán nagy mennyiségről van szó, érdemes elrakni belőle télire is, mondjuk lekvár formájában. Ehhez nem kell más, mint cseresznye (1,5 kg), amikhez 1 kg zselésítőcukor dukál. Hogy pikánsabb legyen, mehet hozzá 10 mentalevél. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukor felével és a levelekkel. Egy éjszakát hagyjuk így állni, majd másnap főzzük az egészet, amíg a cseresznyeszem meg nem puhulnak. Ha kész, pürésítsük össze az egészet. Most mehet bele a cukor másik fele, amivel főzzük össze. Ha kész, mehet is az üvegekbe!

Forrás: chefkoch.de

Jöhet egy kis alkohol?

Ha kicsit megbolondítanád a cseresznyét, mehet bele egy kis alkohol? Ehhez inkább a cseresznye levére lesz szükséged, méghozzá 2,5 dl-re! Kellene még ugyanennyi rum, 8 dl tejszín, 6 csomag vaníliáscukor és fél liter cseresznyeszirup. Az elkészítés pedig pofonegyszerű! Csak keverd össze a hozzávalókat egy tálban, és kavard addig, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Azonnal fogyasztható, de egy kis hűtés nem árt neki!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...