2019.05.13. 11:07:49 10553 345

Mi készülhet a finom cseresznyéből? – Gyors finomságok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha május, akkor nem is juthat eszünkbe más gyümölcs, mint a finom, roppanós cseresznye! Nem tudom, ki hogy van vele, de számomra nincs az a mennyiség, amit ne tudnék megenni ebből az isteni gyümölcsből! De persze, azért jut a reggeli zabkásába, turmixba, vagy a kedvenc muffinunkba is! És még másba is!

Cseresznye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cseresznye

Mert naná, hogy nem állunk meg egy egyszerű (de igen nagyszerű) muffinnál, ha már cseresznye és recept!

Jusson belőle a hideg napokra is!

Ha igazán nagy mennyiségről van szó, érdemes elrakni belőle télire is, mondjuk lekvár formájában. Ehhez nem kell más, mint cseresznye (1,5 kg), amikhez 1 kg zselésítőcukor dukál. Hogy pikánsabb legyen, mehet hozzá 10 mentalevél. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukor felével és a levelekkel. Egy éjszakát hagyjuk így állni, majd másnap főzzük az egészet, amíg a cseresznyeszem meg nem puhulnak. Ha kész, pürésítsük össze az egészet. Most mehet bele a cukor másik fele, amivel főzzük össze. Ha kész, mehet is az üvegekbe!

Forrás: chefkoch.de

Jöhet egy kis alkohol?

Ha kicsit megbolondítanád a cseresznyét, mehet bele egy kis alkohol? Ehhez inkább a cseresznye levére lesz szükséged, méghozzá 2,5 dl-re! Kellene még ugyanennyi rum, 8 dl tejszín, 6 csomag vaníliáscukor és fél liter cseresznyeszirup. Az elkészítés pedig pofonegyszerű! Csak keverd össze a hozzávalókat egy tálban, és kavard addig, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Azonnal fogyasztható, de egy kis hűtés nem árt neki!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.