2021.12.19. 17:57:20 9058 316

Mi kell egy jó estéhez? Szerintünk egy házi kávélikőr mindenképp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Baráti társaság, önfeledt nevetés és sokféle ínycsiklandó falat, ez az, ami elengedhetetlen egy szuper estéhez. Azonban az italokról sem szabad elfeledkeznünk. Mi lenne, ha ezúttal te magad készítenéd a méltán népszerű Bailey’s likőrt? Hidd el nem bonyolult, és a szeretteid is imádni fogják! Te pedig az elismerések áradatában fogsz részesülni. Így készítheted el a házi Bailey’s -t!

Házi Bailey's - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi Bailey's

Házi Bailey’s

Hozzávalók:

  • 250 ml habtejszín

  • 20 ml 3,5 %-os tej

  • 30 g kristálycukor

  • 170 gramm sűrített tej (cukrozott)

  • 50 ml erős főzött kávé

  • 200 ml whiskey

  • 1 evőkanál vanília esszencia

Elkészítése

Öntsd össze a tejet a habtejszínnel, és a kettő egyvelegét forrald fel. Figyelj rá, hogy ezt az állapotot közepes hőmérsékleten érd el. A habtejszín miatt ez elkezd majd túrós állagot felvenni, de ne aggódj miatta. Közben egy magas oldalú lábasban a cukrot kezdd el karamellizálni, amint elérte az olvadt, sárgás színvilágú állagot a cukor, adagold hozzá a felforrósított tejszínt folyamatos kevergetés mellett. Vigyázz, mert forró gőz keletkezik ekkor! Éppen ezért jobb, ha fokozatosan adagolod a karamellizált cukorhoz a tejes egyveleget. Arról nem beszélve, hogy ezzel a technikával igazán simává tudod keverni a likőröd.

Amint csomómentesre keverted, add hozzá a whiskey-t, a kávét, a sűrített tejet és a vaníliát. Forralj még rajta egyet, és Tádám: kész is a házi likőrünk! Kihűlést követően tedd a hűtőbe. Az a legjobb, ha legalább 1 napig érleled az ízeket, de ha esetlegesen nem fogyna el, akár még két hétig is megkínálhatod vele a barátaid.

Forrás: cookpad.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...