2015.08.28. 16:09:36 9243 258

Mi kell a kielégítő szexuális élethez? Meglepő a válasz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az alvás iránti vágy szinte minden más vágyat felül ír, még a szexuális jellegűeket is. Talán éppen ez az oka annak, hogy a kielégítő szexuális élet nem azon múlik, hogy mit veszel fel, mit iszol vagy mit eszel, sokkal inkább a párkapcsolatra jellemző munkamegosztáson. Gondoltad volna?

Pár a kanapén - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pár a kanapén

Hogyan osztjátok el a feladatokat?

Egy nemrég folytatott kutatás rámutatott, hogy azok a párok, akik a munkamegosztás szempontjából kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, sokkal elégedettebbek a szexuális életükkel fizikailag és érzelmileg is, mint azok, akiknél főként az egyik félre hárulnak a háztartással és pénzkereséssel vagy a gyerekneveléssel kapcsolatos feladatok.

Ki neveli a gyereket?

A gyerekekkel kapcsolatos munkák megosztása különösen nagy hatással van a párok erotikus légyottjainak számára és minőségére is. A 487 párt vizsgáló tanulmány megállapította, hogy azok a párok voltak elégedettebbek a szexuális életükkel, akik a gyereknevelés ügyes-bajos dolgait egyenlően osztották el egymás között.

Azokban a kapcsolatokban, ahol a nőre hárult a gyereknevelés nagy része, mint például a szabályok kialakítása, dicséret, játék stb. kisebb volt az elégedettség. Nem meglepő.

Mi az oka, hogy az egyenlő munkamegosztás = a jó szexszel?

Végkövetkeztetést nem vontak le a tanulmányból, de nagy valószínűséggel érzelmi és fizikai oldala is van a dolognak. Ha mindkét fél egyformán kiveszi a részét a gyereknevelésből, illetve a ház körüli munkákból, akkor egyenlő mértékben érezhetik a család megbecsült tagjának magukat. Ez erősebb kötődéshez és mélyebb szeretethez vezethet, ami könnyen eredményezhet jobb szexuális étvágyat és kielégülést a hálószobában.

Ezenkívül, ha a feladatokat egyenlően osztják el, akkor remélhetőleg egyik fél sem lesz folyamatosan sokkal fáradtabb a másiknál. Ezt szintén segíthet esténként, ha a lepedőakrobatika kerül a terítékre.

Bárhogy is legyen, a szakértők szeretnék tovább folytatni a kutatást, hogy még mélyebben elemezzék.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...