2021.02.23. 16:11:43 8714 213

Mi az a matcha tea? Miért jó nekünk és hogyan kell elkészíteni egy matcha latte-t?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre többször jön veled szembe a vonzó élénkzöld matcha teának vagy matcha latténak nevezett ital? Ne legyen többé ismeretlen, hiszen igen egészséges, ráadásul egyedi ízvilága a legtöbbeknek finom is. Egy újabb, talán követendő japán divathullám – egészségünkre!

Matcha tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Matcha tea

A matcha szó szerint porrá őrölt teát jelent, egyik különlegessége ebben a tulajdonságában rejlik. Ezen kívül pedig élénkzöld színe is igen extrém – ezt a különleges termesztési folyamatnak köszönheti. A teaültetvényeket sötét ponyvával vonják be a szüretet megelőző egy hónapra, így erősen felpörgetve a cserjék klorofil termelését. Ami a hatalmas antioxidáns tartalom és hatásos élénkítő hatás mellett édeskés ízéért is felel a későbbiekben.

Igen egészséges

Telis-tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így az általános közérzet és az immunrendszer javításán is serényen dolgozik bennünk. Segíthet stabilizálni a vércukorszintet, csökkenteni a vérnyomást és a rossz koleszterint is. Antioxidáns tartalma még az úgynevezett szuperételek körében is kiemelkedő: közel másfélszer annyit tartalmaz, mint például az áfonya. Őrült magas vitamin és béta-karotin tartalma sem elhanyagolható és vízhajtó hatása is áldásos a szervezet tisztulását tekintve.

Kávé helyett

A legerősebb zöldtea, így akár a túl sok kávét fogyasztóknak is érdemes lehet váltani. magas koffeintartalma segít az ébren maradásban, fokozza az energiaszintet és az éberséget, koncentrációt. Azonban éppen emiatt, jobb, ha nem estére ütemezzük a fogyasztását. Mivel hamar kiürül a szervezetből, a függőségtől tartanunk nem kell.

Ha nem szereted a teát, kávét

Viszonylag gyenge ízű, így aki a teákért nincs oda, annak is könnyebben lecsúszik, de állagának köszönhetően akár reggeli joghurtban, fehérjeturmixban vagy smoothie-ban is megállja a helyét. Gyakorlatilag bármilyen ételben fogyaszthatjuk, az ízét nem, csak a hatását érezzük majd.

A fogyást is segítheti

Az anyagcserét is intenzívebb működésre késztetve segít megállítani a zsírsejtek növekedését és eközben még a méregtelenítő szerveinket sem terheli. Diéta, fogyókúra, életmódváltás esetén tehát különösen ajánlott matcha teával kiegészíteni a mindennapjainkat.

Matcha latte recept

2 dl tejet forraljunk fel 1 dl tejszínnel és keverjük hozzá habverővel a fél teáskanál matcha port, még habos lesz. Vegyük le a tűzről és ha kicsit hűlt, keverjünk hozzá még egy teáskanál mézet is.

Forrás: wellandfit.hu, cookta.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Amikor a spenót és a csicseriborsó találkozik – Gyors és finom egytálétel a rohanós hétköznapokra

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, annál kevesebbet szeretnénk a konyhában bíbelődni az ebéd, meleg vacsora elkészítésével. Szerencsére, egy-egy mentő ötlet mindig szembejön! Most egy spenótos, csicseriborsós verzió!