2023.03.18. 17:46:31 7839 306

„Mert a „törpök” élete nem csak játék és mese!” – Ilyen az élet a „kistesók” szemével
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár nálunk manapság sokszor kapja el a lassan 7 éves nagyfiút a nosztalgikus érzés, és sóhajt fel „Milyen is volt, amikor még nem voltak testvéreim!” felkiáltással, azért tudjuk, hogy a legmélyebb szeretet köti őket a kistesóihoz és támaszai lesznek egymásnak felnőtt korukban is.

Aranyos testvérek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aranyos testvérek

„Nem könnyű két testvérnek lenni!” – ezt már Forrest Gump is megmondta, háromnak meg talán még nehezebb.:-) Bevallom, azért sokszor megesik a szívem a lassan 2,5 éve nagytesóvá előléptetett elsőszülöttünkön, mert az ikertesókkal nem mindig egyszerű. A felé irányuló figyelem egyik pillanatról a másikra harmadára csökkent, és ezt bizony szóvá is teszi a nagyobbik gyerkőc. Mit tehet ilyenkor a szülő? Azon kívül, hogy próbál többfelé szakadni, esetleg megnyújtani egy napot néhány órácskával, bizony jöhet a logisztika, átszervezés, hogy lehetőleg mindenkire és mindenre jusson idő. Így van ez a kisgyerekeseknél, aztán ahogy általában minden, úgy ez is változik.

És mi a helyzet a kicsikkel?

Mivel jómagam is nagytesó vagyok, így ritkán jut eszembe, hogy bizony kisebb testvérként sem olyan egyszerű az élet. Mert bizony ennek az „állapotnak” is megvan az előnye és a hátránya.

A kistesók nagy élete

Íme, 6+1 mozzanat a kisebbek életéből:

A kicsik tudni fogják, milyen az a diplomatikus

A kisebb tesók nem egyszer játszák a közvetítő szerepét a szülők és a nagytesó között. Egyszerre kell képviselniük mindkét felet, csak semmi érzelem a másik előtt. Kedves, mégis határozott stílusban érdemes előadniuk magunkat az üzengető felek előtt. Ezt akár későbbi életükben is hasznosítani tudják.

Egy kis kamu mindig belefér...:-)

Pláne, ha a nagytesó kéri meg egy apró füllentésre! Érte bármit, bármikor. Bizonyos szempontból ez jól is van így, de azért jó lesz megmutatni a gyerkőcöknek, hol is a határ az egymás melletti kiállásban!

Szabad az út!

Vagy legalábbis nem olyan „göröngyös”! Bizonyos kérdésekben, vitás helyzetekben a szülők már megedződtek a nagytesón, így a kicsiknek nem kell ugyanazokat a meccseket lejátszania… hiszen az ősöknek már megvan a bevált stratégiájuk. Mondjuk, a „kicsinek” is!

Emlékszel azokra a ruhákra, amiket mindig is irigyeltél tőle?

A kérdés főleg a lánytesóknak szól, de nyilván fiúk esetében is akad néhány szuperhősös póló, amit a kisebb mindig magának szeretett volna. Nos, a jó hír, hogy előbb vagy utóbb minden kedvenc ruhadarab a kicsihez vándorol majd. A kevésbé jó hír, hogy nem szeretem darabok is…:-)

Egy biztos: a nagytesó ügyel a kicsi vonalaira!

Egy így igaz! Éppen ezért kapja mindig minden sütiből, csokiból, kekszből, egyéb cukmisságból a fiatalabb a kisebb darabot.:-)

Mindig képben van!

A nagytesónak hála, a kisebb mindig képben lesz a legújabb dalokat, szuperhősöket, autókat, technikai újdonságokat illetően.

Esti buli?

Akinek van idősebb testvére, valószínűleg könnyebben elengedik egy-egy buliba, késő esti rendezvényre, netán egy barátos/barátnős/haveros hétvégére. Hiszen a nagytesó majd úgyis figyel rá!

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...