2023.03.18. 17:46:31 7844 306

„Mert a „törpök” élete nem csak játék és mese!” – Ilyen az élet a „kistesók” szemével
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár nálunk manapság sokszor kapja el a lassan 7 éves nagyfiút a nosztalgikus érzés, és sóhajt fel „Milyen is volt, amikor még nem voltak testvéreim!” felkiáltással, azért tudjuk, hogy a legmélyebb szeretet köti őket a kistesóihoz és támaszai lesznek egymásnak felnőtt korukban is.

Aranyos testvérek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aranyos testvérek

„Nem könnyű két testvérnek lenni!” – ezt már Forrest Gump is megmondta, háromnak meg talán még nehezebb.:-) Bevallom, azért sokszor megesik a szívem a lassan 2,5 éve nagytesóvá előléptetett elsőszülöttünkön, mert az ikertesókkal nem mindig egyszerű. A felé irányuló figyelem egyik pillanatról a másikra harmadára csökkent, és ezt bizony szóvá is teszi a nagyobbik gyerkőc. Mit tehet ilyenkor a szülő? Azon kívül, hogy próbál többfelé szakadni, esetleg megnyújtani egy napot néhány órácskával, bizony jöhet a logisztika, átszervezés, hogy lehetőleg mindenkire és mindenre jusson idő. Így van ez a kisgyerekeseknél, aztán ahogy általában minden, úgy ez is változik.

És mi a helyzet a kicsikkel?

Mivel jómagam is nagytesó vagyok, így ritkán jut eszembe, hogy bizony kisebb testvérként sem olyan egyszerű az élet. Mert bizony ennek az „állapotnak” is megvan az előnye és a hátránya.

A kistesók nagy élete

Íme, 6+1 mozzanat a kisebbek életéből:

A kicsik tudni fogják, milyen az a diplomatikus

A kisebb tesók nem egyszer játszák a közvetítő szerepét a szülők és a nagytesó között. Egyszerre kell képviselniük mindkét felet, csak semmi érzelem a másik előtt. Kedves, mégis határozott stílusban érdemes előadniuk magunkat az üzengető felek előtt. Ezt akár későbbi életükben is hasznosítani tudják.

Egy kis kamu mindig belefér...:-)

Pláne, ha a nagytesó kéri meg egy apró füllentésre! Érte bármit, bármikor. Bizonyos szempontból ez jól is van így, de azért jó lesz megmutatni a gyerkőcöknek, hol is a határ az egymás melletti kiállásban!

Szabad az út!

Vagy legalábbis nem olyan „göröngyös”! Bizonyos kérdésekben, vitás helyzetekben a szülők már megedződtek a nagytesón, így a kicsiknek nem kell ugyanazokat a meccseket lejátszania… hiszen az ősöknek már megvan a bevált stratégiájuk. Mondjuk, a „kicsinek” is!

Emlékszel azokra a ruhákra, amiket mindig is irigyeltél tőle?

A kérdés főleg a lánytesóknak szól, de nyilván fiúk esetében is akad néhány szuperhősös póló, amit a kisebb mindig magának szeretett volna. Nos, a jó hír, hogy előbb vagy utóbb minden kedvenc ruhadarab a kicsihez vándorol majd. A kevésbé jó hír, hogy nem szeretem darabok is…:-)

Egy biztos: a nagytesó ügyel a kicsi vonalaira!

Egy így igaz! Éppen ezért kapja mindig minden sütiből, csokiból, kekszből, egyéb cukmisságból a fiatalabb a kisebb darabot.:-)

Mindig képben van!

A nagytesónak hála, a kisebb mindig képben lesz a legújabb dalokat, szuperhősöket, autókat, technikai újdonságokat illetően.

Esti buli?

Akinek van idősebb testvére, valószínűleg könnyebben elengedik egy-egy buliba, késő esti rendezvényre, netán egy barátos/barátnős/haveros hétvégére. Hiszen a nagytesó majd úgyis figyel rá!

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.