2021.12.18. 14:30:27 8371 278

Mert a hideg zuhany nem mindig rossz! Sőt! – Ebben az 5+1 esetben még hasznos is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs jobb, mint kizárni a külvilágot és elnyúlni egy kád forró vízben. Persze, vannak, akik inkább a zuhanyt részesítik előnyben. Számukra a meleg, langyos vízsugarak hoznak felfrissülést. Érdekes, hogy az sem árt, ha kicsit alacsonyabbra állítjuk a hőfokot és veszünk egy hideg zuhanyt.

Zuhanyzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhanyzás

Rengeteg pozitív hatása lehet ránk nézve egy alacsonyabb hőmérsékletű zuhanynak.

Űzd el a depressziót!

Kutatások szerint zuhanyzás közben rengeteg elektromos impulzus éri az agyunkat. Ha hűvösebb vízzel zuhanyzunk, agyunk azon része is bekapcsol, mely a boldogság érzéséért felel. Ezért szállhatsz ki még boldogabban a hideg zuhany alól.:-)

Váltsd ki a teát!

Ha az esti lefekvés előtt szükséged van egy bögre nyugtató teára, hogy nyugodtabban aludj, akkor váltsd ezt le egy hideg zuhanyra. Ha egy órával lefekvés előtt állsz be a zuhany alá, garantált a nyugodtabb alvás.

A vérkeringésednek is jót tesz

Míg a meleg víz hatására kitágulnak, addig hideg víz hatására összehúzódnak a vérereid. Ez a kis torna jót tesz a vérkeringésednek, szinte pezsegsz majd utána.

Kerüld el az izomlázat!

A hideg vizes zuhany egy jó testmozgás után segít elkerülni a nem túl kellemes izomlázat, esetleges gyulladásokat.

Férfiaknak szinte kötelező

Míg a meleg vízzel zuhanyzás, meleg vízben fürdőzés szinte árt, addig a hideg vízzel történő fürdőzés nagyon is hasznos az erősebbik nem képviselőinek, már ami a termékenységet illeti. Hogy meg ne fázzanak a teremtés koronái, a hideg-meleg vizes váltózuhany jobb választás lesz.

Óvja egészséged

Ha hideg vizes zuhany esetén a fehér vértestecskék aktiválódnak, akiknek nagy szerepük van a baktériumok, vírusok elleni harcban. Így erősödik az immunrendszered egy-egy hideg zuhany alkalmával!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...