2017.06.19. 14:00:27 14329 415

Menta – Mire használd a mojiton túl?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyik kedvenc nyári koktélunk és a limonádék elengedhetetlen összetevője a menta. Sokan termesztik a kertjükben is ezt a régóta ismert gyógynövényt, mivel igénytelen és könnyen bokrosodik. Szerezz be és száríts ki jó sok mentalevelet, hogy akkor is hozzáférhető legyen, amikor nincs szezonja! Ugyanis számos más felhasználási területen jeleskedik ez a növény. Vannak ötleteid? Nekünk is!

Menta mozsárban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menta mozsárban

Mentaszörp

Koktélalapnak, fagylalthoz vagy csak úgy frissítőként: 2 nagy marék mentalevelet megmosunk, 1 db citromot felkarikázzuk, és vízben áztatjuk egy éjszakán át. Hozzáadunk 1,5 kg cukrot és 5 dkg citromsavat, majd miután felforrt, kb. 15 percig forraljuk. Miután leszűrjük a szörpöt, tisztára mosott üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban, azaz meleg takarók közé téve kihűtjük.

Szájápoláshoz

Használatával a friss lehelet csak a ráadás, ugyanis nem csak fehéríti fogaidat, de fertőtleníti is az egész szájüreget.

Arctisztításhoz

Egy maréknyi mentalevél + 1 liter víz + 1 óra áztatás hűtőben = frissítő arclemosó!

Fertőtlenítéshez

A kisebb sebek kezelésében nagyon hatékony segítség, és eredményesen veszi fel a harcot a lábgomba ellen is.

Fájdalomcsillapításhoz

Egy üveget tölts meg mentalevéllel és önts rá jó erős szeszt. A mentaszeszt 2 hétig kell érlelni, hogy bedörzsölőként használni tudd pl. fogfájásra vagy reumás fájdalmakra.

Lábfürdőnek

Szeletelj össze egy jó csésze mentalevelet, amit aztán keverj hozzá egy csésze tengeri sóval és 1/3 csésze olívaolajjal. A lábad átdörzsölésével enyhül a nehézláb érzés.

Hangyák ellen

Tördeld meg kicsit a mentaleveleket és helyezd a helyiség azon részébe, ahol a rovarok bejöhetnek, így távol tarthatod őket.

Szőnyegtisztításhoz

1 rész szárított menta és 2 rész szódabikarbóna keverékét dörzsöld be jól a felfrissítendő szőnyegedbe. Egy órát hagyd hatni, majd porszívózd fel. Isteni, friss illatot hagy maga után a szobában. A mentát ezeken túl hideg gyümölcslevesek, lekvárok és különleges saláták ízesítéséhez is használhatjátok! Jól illik a zöldborsóhoz is.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...