2014.12.16. 18:00:00 4886 26

Mennyi szaloncukrot eszünk?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár nem töltöttem ki a kérdőívet, jómagam valószínűleg a 11 és 30 darab közötti, népes táborba tartoznék. Főleg, ha karamellás szaloncukor kerül a kezeim közé. A statisztikát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. készítette, 500 fő (18-59 éves) megkérdezésével. A kép önmagáért beszél: imádjuk a szaloncukrot!

Mennyi szaloncukrot eszünk? | Forrás: MTI - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mennyi szaloncukrot eszünk? | Forrás: MTI

Az adatokból kiderül, hogy az igazán elvetemült szaloncukor fogyasztók, akár több mint 50 darabot is képesek elfogyasztani az ünnepi édességből. Ráadásul nincsenek is olyan kevesen: a megkérdezettek 17%-a habzsolja a karácsonyi élvezeteket. Érdekes, hogy mindössze 3% nem fogyaszt egyáltalán szaloncukrot. Ők valószínűleg diétáznak. ;)

Néhány érdekesség a szaloncukorról

1. Bár hungarikum a csak karácsonykor forgalomba kerülő finomság, az ősének egy francia édesség tekinthető, a fondat-cukor.

2. Régen a csomagolásába aforizmákat nyomtattak.

3. A név a német salonzuckerl szóból ered.

4. Jókai Mór szalonczukkedlinek nevezte a finom édességet (az említett német eredet miatt).

5. Az 1800-as években a megrendelő határozhatta meg, hogy milyen ízű szaloncukrot, milyen színű papírban szeretne megkapni.

6. Kugler Géza egy desszertes szakácskönyvében 17 fajta szaloncukor receptet mutat be

7. A karácsonyfa szaloncukorral való díszítése magyar szokás.

Forrás: Érdekességek a wikipedia.org-ról

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...