2015.02.10. 14:45:00 5796 198

Melyik szóval lehetsz a legnagyobb hatással másokra?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minél többször kimondod, annál elégedettebb leszel te is, és az is, aki hallja tőled. De mi is az az egy szó, ami a lehető legértékesebb fegyver a kezedben, ha a párkapcsolatodról van szó (és az élet többi területén is)? Eláruljuk!

Köszönöm - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Köszönöm

Ez a szó a "Köszönöm"!

Rhoberta Shaler pszichológus szerint a legerőteljesebb szó, amit egy kapcsolatban mondhatunk az a köszönöm. Az emberekben hatalmas az elismerés utáni vágy, és ezzel az egyszerű szóval fejezheted ki leginkább a háládat a partnered iránt.

Öngerjesztő folyamat

A köszönöm szó hatalmát egyre több kutatás is alátámasztja. Ilyen például az Amerikai Pszichológiai Társaság Érzelem c. kiadványa is, amely szerint, amikor az emberek úgy érzik, hogy hálásak nekik, még inkább segítőkésszé válnak, kedvesebbek lesznek. Ez egy öngerjesztő folyamat. Érdemes tehát akkor is köszönetet mondani, ha a világ legtermészetesebb dolgát kaptuk. Ha egyébként is megtették volna azt nekünk, mindenféle szívesség vagy elvárás nélkül. Még ha egyértelmű feladat volt, akkor is.

A kutatások azt is kimutatták, hogy azok az emberek, akik ily módon részesülnek a hála jeleiben, sokkal hasznosabbnak érzik magukat, és rengeteg pozitív élménnyel gazdagodnak, ami az általános közérzetüket is javíthatja.

Nem véletlen, hogy Ördög Nóra férjének szóló, köszönő levele olyan szívbe markoló volt Nánási Pálnak és mindenkinek, aki olvasta. Olyan apró-cseprő dolgokat is megköszönt benne, mint például az öltöztetés vagy a fésülgetés, és persze kevésbé egyértelmű dolgokat is:

„Köszönöm, hogy egy percig sem kell aggódnom amiatt, hogy pótolhatatlan vagyok-e, ami persze néha jól esne az embernek, de amikor a lelkiismeret-furdalás démonaival küzdök, mert éppen nem tudok otthon lenni, ez az egyetlen fegyverem: a tudat, hogy nélkülem is istenien szórakoznak az apjukkal, hiányérzet nélkül!"

A végén a férje és az apukák puszta létét köszönte meg. Mert a köszönömből soha nem elég.

„Köszönöm neked, és köszönjük nektek, apukák, hogy vagytok!”

Próbáld te is gyakrabban mondani, és figyeld, mi történik körülötted!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...