2024.09.17. 17:48:20 5534 202

Melengető italok hűvös őszi délutánokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy hirtelen gyorsasággal beköszöntenek a hűvös, nyirkos őszi napok, úgy az életritmusunkkal együtt az ételekhez és italokhoz való viszonyunk is átformálódik. A hűsítő nyári italok helyét lassan átveszik a testet és lelket ugyancsak melengető nedűk. Ezekből hozunk most egy kis ízelítőt.

Narancsos gyömbéres tea Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Narancsos gyömbéres tea Fotó:123rf.com

Ahogy a nappalok egyre rövidebbé válnak, az éjszakák pedig hosszabbra nyújtóznak, több alkalom és igény nyílik a családi, baráti beszélgetésekre, a bekuckózós-olvasós délutánokra. Mindezeknek pedig szinte elengedhetetlen „kelléke” valamilyen komótosan kortyolgatható, meleg és finom ital.

Ilyen lehet példaként egy gyömbéres-narancsos tea, amihez szükségünk lesz nagyjából 3 dekagrammnyi meghámozott és felszeletelt gyömbérre, amit 1 liter vízben fel kell főznünk. A fiók mélyéről bányásszunk elő 2 teatojást, és helyezzünk bele tisztított, reszelt narancshéjat, valamint fekete teát, és ezt helyezzük a tűzről levett gyömbéres főzetbe, közben figyelve arra, hogy 5 percnél ne hagyjuk benne ázni. Már csak annyi dolgunk maradt, mielőtt belevágnánk a kortyolgatásba, hogy a kedvenc őszi bögrénkbe leszűrjük, és kényelmesen elhelyezkedjünk.

Az őszi hangulathoz jól illeszkedik a tojás grog is, amit otthon, mindössze néhány hozzávalóból magunk is könnyedén elkészíthetünk. 3 deciliternyi tejet forraljunk fel, majd készítsünk elő egy tálat, amiben 2 tojássárgáját, 2 evőkanál juharsziruppal és 4 evőkanál rummal habosra verünk. Az illatozó keveréket szépen, egyenletesen adjuk hozzá a felforralt tejhez, és keverjük simára. Már mehet is a poharakba, mert elfogyasztása melegen esik jól. A tetejét, egy kis extra gyanánt, kakaóval vagy csokireszelékkel is meghinthetjük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek nehezítik céljaid elérését

Gyakran beszélünk a sikerhez vezető útról, a lehetőségekről, különféle technikákról, rutinokról, módszerekről, különleges „sikerreceptekről”, amiket mindenkinek érdemes kipróbálnia. Azonban annál kevesebb szó esik azokról a figyelmeztető jelzésekről és szokásrendszerekről, melyek nagy eséllyel gátolnak bennünket a sikerelérés céljában, pedig ezekről is érdemes szót ejteni. Tegyük meg most!

Kikhez fordulhatsz, ha szükséged van motivációra

Nincs ember, aki időnként ne merengne el azon: mi az élet értelme? ki vagyok én és mi a „küldetésem”? Belegondolni abba, hogy az életünk véges lehet: fájdalmas. Ugyanakkor ez arra sarkall bennünket, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból, megismerjük saját valónkat és lehetőségeink, adottságaink mértéke szerint másoknak is segítséget nyújtsunk valamiben. Az őszi atmoszféra ideális alkalom az elmélkedésre, az átgondolásra és a lelki-szellemi töltekezésre.

Amiért megéri a művészettel foglalkozni

Samantha Kaplan oldalára látogatva ez a bemutatkozás vár bennünket: „Üdvözöllek! A nevem Samantha és energiát festek!” Ezek után már nem is kívánunk tovább keresgélni, hiszen mérhetetlen kíváncsiság lesz úrrá rajtunk, és meg szeretnénk lelni a választ a bennünk életre kelt kérdésre, mégpedig arra: hogyan lehet energiát festeni? A kortárs művész a természet energiáit festi meg a maga különleges hangulatot idéző absztrakt tájképein. Ezen gesztusával ünnepli a bolygón létező összes életet és a természet erőit. Vajon ez a művészet? És még mi lehet az?