2020.10.12. 18:00:00 11304 317

Melengető csicseriborsó – A hűvös és rohanós napokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Krémleves nálunk akkor kerül az asztalra, amikor a család minden tagja enne valamilyen finom levest, nekem viszont nincs túl sok időm a főfogáson kívül még azzal is bíbelődni. Szerencsére hideg és meleg verziókat egyaránt találunk a repertoárban. A hűvösebb napokon nálunk a csicseriborsó a nyerő!

Csicseriborsó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csicseriborsó

Érdemes kipróbálni a lenti receptet, mert amellett, hogy nagyon egyszerű, rendkívül finom és nem utolsósorban laktató fogás!

Csicseriborsó krémleves, az őszi melengető

Hozzávalók:

-1 konzerv paradicsom

  • 2 db kisebb vöröshagyma

-2 dl főzőtejszín (ha a diétád tiltja, kókusztej vagy kókusztejszín is jó bele)

-1 csokor petrezselyem

-3 szál sárgarépa

-kevés citromlé

-só, bors

-olaj

A hagymát, sárgarépát pucold meg, karikázd fel őket (a répát akár reszelheted is). Először a hagymát pirítsd, majd párold meg, aztán mehet rá a sárgarépa, amit szintén pirítsd kicsit, majd öntsd fel vízzel és főzd puhára. Ha a répa már megpuhult, mehet hozzá a csicseriborsó, illetve víz, valamint a fűszerek. Főzd össze, amíg a csicseri is teljesen megpuhul. Botmixerrel pürésítsd, öntsd fel a tejszínnel, ízesítsd, ha még szükséges, forrald össze, és már kész is!

Melegen fogyasztva a legjobb! Levesbetétként készíthetünk hozzá pirított zsemlekockákat, a már korábban megismert sült csicseriborsót, illetve pirított csirkemellsonkát vagy bacont.

Ötlet: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...