2021.08.12. 17:55:59 9282 261

Megvisel a repülőút? Ezekkel a tippekkel majd könnyebben átvészeled!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyen szó üzleti útról vagy nyaralásról, sehogy sem szerencsés, ha a repülőutat követő napokat egészségügyi problémák, diszkomfort érzet nehezítik meg. Néhány alapvető tanács megfogadásával azonban elkerülhetjük, vagy legalábbis csökkenthetjük a rövidebb vagy hosszabb repülés és az időzónaváltás okozta kellemetlenségeket!

Utazás repülővel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás repülővel

Már indulás előtt érdemes azt szem előtt tartanunk, hogy ne nyúzottan, fáradtan szálljunk majd le az úticélhoz érkezéskor. Ráadásul sok mindennel megkönnyíthetjük magunknak ezeket a pillanatokat már előre is.

Előkészületek

Nagyon fontos, hogy a stresszfaktort minimálisra csökkentsük, tehát jó előre pakoljunk össze mindent, legyenek kéznél a szükséges iratok, legyünk felkészültek, különös tekintettel a Coviddal kapcsolatos szabályokra, és induljunk időben, beleszámolva egy esetleges dugót vagy hosszabb check-in-t is. Ha van lehetőségünk mozogjunk egy kicsit mielőtt útnak indulunk, akár egy nagyobb reptéren tett séta, mialatt körül is nézhetünk, vagy egy korai edzés jót tesz. Bármilyen izgalmas program vár is ránk, tegyünk meg mindent az indulás előtti éjszaka békés, nyugalmas átalvásáért, hiszen a repülőn kevésbé lesz kényelmes a pihenés. Ha messzire megyünk, hetekkel előre próbáljuk fokozatosan átállítani a bioritmusunkat az érkezési hely időeltolódásához. Együnk és igyunk, mielőtt repülőre szállnánk, de jobb, ha kerüljük a koffeint és az alkoholt, a cukros üdítőket. Ételekből pedig a lassan felszívódó szénhidrátokat, a könnyű ételeket részesítsük előnyben és semmiképp ne próbáljunk ki „valami újdonságot” indulás előtt. Ha csak nem mi magunk vagyunk a légiutaskísérő, az öltözködéskor ne a külcsín legyen az elsődleges, inkább laza, kényelmes holmit vegyünk. Egy szűk farmer vagy magas cipő kínzóeszközzé válhat a néhány órás repülőúton.

Utazás közben

A repülőn ugyan korlátozottak a lehetőségeink, de igyekezzünk tartani a fentieket, és ezek mellé még olykor tornáztassuk meg a tagjainkat, amennyire a hely engedi. A keringésünk felpezsdítése mindig egy kicsit jobb közérzethez vezet.

Ha megérkeztünk

Kezdjünk egy tempós sétával – ez persze akár a reptéren praktikus okokból is történhet, így kötve a kellemeset a hasznossal. Fogyasszunk sok vizet, nyújtózkodjunk egy nagyon alaposat. Első napra szervezzünk laza, de intenzív programot, könnyű, de vitamindús étkezéssel, így a szervezetünk ahelyett, hogy átadná magát a fáradtságnak, új erőre kap.

Forrás: Webbeteg

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...