2018.10.02. 12:15:06 9212 301

Megtanulni és nem elfelejteni? Tippek nyelvtudásod megőrzéséhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha beszélsz idegen nyelvet, akkor kitárul előtted a világ… legalábbis azon része, ahol az adott nyelvet beszélik. Éppen ezért nem érdemes hagyni, hogy a nehezen megszerzett nyelvtudás a feledés homályába vesszen! Ne aggódj, kis odafigyeléssel lehetséges!

Okostelefon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okostelefon

Mindennapjaink nehézségeit is és csodáit is az okozza, hogy rettentő mértékben következnek be a változások körülöttünk. Ez érvényes a nyelvekre is, gondoljunk csak az egyre terebélyesedő szlengekre. A korábban megtanult idegen nyelvet sem árt időnként „leporolni” és a modernebb szófordulatokat elsajátítani. Ehhez pont, hogy nem kell majd visszaülnöd az iskolapadba ;)

1. Foglalkozz az idegen nyelvvel folyamatosan!

Amennyiben nem külföldön élsz, és a napi munkádhoz sem szükséges az adott idegen nyelv ismerete, akkor se feledkezz meg róla! Rendszeres időközönként vedd elő, és ismételd át sorban a tanultakat!

2. Anyanyelvi filmek/filmsorozatok nézése

Sokat segíthetsz magadon, ha bekapcsolod az eredeti nyelvű feliratot, hiszen így két legyet üthetsz egy csapásra: kiejtés és helyesírás gyakorlása egyszerre. Aggódsz, hogy nem érted meg a kulcsfontosságú jeleneteket? Csalj egy kicsit, és nézd meg egyszer magyar felirattal is a filmet.

3. Szókincsbővítés kvízekkel és a neten

Nézz utána a választott nyelv hazájában vetített tévévetélkedőknek. Sok érdekességet tanulhatsz belőlük! Továbbá a helyi, téged érdeklő témában működő vloggerek és bloggerek követése nemcsak trendi, de igazán hasznos is lesz a nyelvtudásod számára. Ezek szintén az élő nyelvet viszik hozzád közelebb.

Okostelefonokra letölthetsz különböző applikációkat is, amelyek aztán mindig kéznél lesznek, és amikor van egy kis időd vagy várakozol valahol, előveheted.

4. Idegen nyelv, mint háttérzaj

Azt hiszed, hogy egyáltalán nincs olyan része a napnak, amikor nyelvtudásodat fejleszthetnéd? Dehogy nincs! Főzés vagy utazás közben hallgass idegen nyelvi rádiót, hangoskönyvet (először olyat, amit magyarul már olvastál) vagy keress számodra szimpatikus előadót az adott idegen nyelvi közegből, akinek a dalait akár házimunka közben is hallgathatod.

5. Nyelvi klubok

Ha nem tudsz pl. évi rendszerességgel kiutazni a célnyelv országába nyelvet gyakorolni, akkor se tedd félre a témát! Keress lakhelyedhez közel nyelvi klubokat, ahol Magyarországon élő anyanyelviekkel és hasonszőrű nyelvgyakorlókkal beszélgethetsz. Nincs ilyen a közeledben? Mire vársz? Alapíts te egyet!

5. Utazz külföldre!

Ha teheted, utazz külföldre! Amikor elmentek nyaralni, ne legyél szégyenlős, rendelj angolul/németül vagy amilyen nyelven tudsz ill. amilyen nyelvterületre utaztok. Használd ki a lehetőséget, kérj útbaigazítást a helyiektől, és fülelj! :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...