2017.08.10. 11:45:45 13602 242

Nyelvtanár mobilok – A top 3 legjobb app a sikeres nyelvtanulásért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legtöbbször hitetlenkedve nézem, milyen hatalmas szerepe van a kütyüknek életünkre nézve, ezért megpróbálom a jelenség pozitív oldalát megragadni. A telefonálgatásra oly ritkán használt okostelefont fogtam már be személyi asszisztensnek és fitneszedzőnek is. Miért épp a nyelvtanítás területén maradjon parlagon?

Nő okostelefonnal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nő okostelefonnal

A mobilod mindig kéznél van, amikor és amennyi időd van, annyit tanulhatod a kiszemelt idegen nyelvet, ráadásul a saját tempódban! A leginkább kedvelt ingyenes applikációk kerülnek most terítékre, hogy ne maradjon álom a biztos nyelvtudás.

A dolog egyetlen szépséghibája az, hogy bizonyos fokú angol nyelvtudás mindenképp szükséges lesz más tanulandó idegen nyelvekhez, hiszen a legtöbb alkalmazás angol nyelven magyarázza el a többi nyelvet.

Duolingo

Ha a kiszemelt nyelved az angol - és miért ne kezdj azzal? – akkor arra az egyik legtökéletesebb választás! Ez a közkedvelt kis alkalmazás egyszerű szövegek, képek és hanganyagok segítségével vezet be az idegen nyelv alapjaiba. Minden egyes jól teljesített szakasz után kicsivel nehezebb feladatokat, mondatszerkezeteket és újabb megtanulandó szókincset kapsz. Abban az esetben, ha szinten szeretnéd tartani tudásodat, szintén letölthető a Duolingo, mivel egyszerre több részt is tesztelhetsz, az alkalmazás alkalmazkodik hozzád. Minden készségedet segít fejleszteni a nyelvtanulás során!

Tanulható nyelvek pl.: német, olasz, angol, spanyol, francia, svéd, dán…

Amin működik: iOS, Windows Phone és Android

Memrise

2017-ben a kategóriája legjobbjának kikiáltott alkalmazás. Kell ennél jobb ajánlás? Az applikáció támogatja az offline kurzusokat is, emellett tényleg nagyon felhasználóbarát. A Memrise próbál a nyelvtanuló anyanyelvében használt hangokhoz hasonló szövegkörnyezetben tanítani az új szavakat. A képes segédanyagok fontos szerepet játszanak a szavak elsajátításban. Különleges módszere, hogy a néhány szóból álló szócsokrokat néhányszor átkeveri, így újból és újból találkozol a szavakkal, mielőtt magasabb szintre lépnél. Saját célok és saját szótanuló kártyák teszik igazán vonzóvá. Leginkább a beszéded fejleszthető vele.

Tanulható nyelvek pl.: arab, angol, német, olasz, japán, török…

Amin működik: iOS, Android

Busuu

Fizetős, ingyenes és gyermekeknek való játékos verziót is készítettek ebből a nyelvtanulós applikációból. Egyszerű a használata és rugalmas a program: te adhatod meg, milyen szintről kezdenéd a nyelvtanulást és a százalékos értékelés útján nyomon is követheted fejlődésedet. A busuu-t használva a kezdetektől kapcsolatba léphetsz a többi felhasználóval, így rögzítheted leginkább a frissen szerzett nyelvtudásodat. Az alkalmazás a szavakat és kifejezéseket elszigetelve és szövegkörnyezetben is megtanítja.

Tanulható nyelvek pl.: angol, német, portugál, lengyel, orosz, kínai…

Amin működik: iOS, Android

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legfurcsább internetes kihívások

A legtöbb ember nem igazán érzi jól magát, ha a komfortzónáján kívüli ösvényekre lépésről esik szó, ám az élet elég sűrűn lökdös át bennünket kényelmetlen helyzetekbe, fittyet hányva a „járt utat a járatlanért el ne hagyj!” komfort aranyszabályra. Ugyanakkor teljesen másmilyen megvilágításba helyezhetők az online módon terjedő kihívások, melyek legfőbb célcsoportját a fiatal korosztály képezi. Mit tudunk ezekről?

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Milyen (új) készségekre van szükségük a gyermekeinknek a 21. században?

Vitathatatlan, hogy minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke az iskolában, majd felnőttként a magánéletében és választott munkahelyén egyaránt sikeres, boldog, kiegyensúlyozott legyen. A tanulási készségek fejlesztése segít a modern (munkakörnyezeti) elvárásokhoz való alkalmazkodásban.