2019.05.12. 10:56:47 16793 293

Megőriznéd? – Így szárítsd a rózsáidat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még fiatalabb koromban igyekeztem szinte minden szál rózsát megőrizni, amit a kedvesemtől kaptam. Persze, próbáltam odafigyelni, hogy szépen sikerüljön a szárítás, ez sajnos nem mindig jött össze, így volt olyan példány, amiktől meg kellett válnom.

Szép rózsa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép rózsa

Most már tudom, hogy nem voltam éppen a legprofibb ebben. Szerencsére, nem egy megoldás létezik a rózsák és vele együtt az emlékek megőrzésére. A brigitte.de jóvoltából álljon itt mindjárt kettő is!

Ha levegő nélkül próbálnád

Ebben az esetben szükségünk lesz sóra vagy szilikagélre, egy légmentesen zárható dobozra, természetesen a rózsákra és körülbelül 3 hét türelemre. A doboz alját szórjuk meg sóval vagy a fent említett szilikagéllel, erre fektessük a rózsákat egymás mellé, majd szórjuk meg őket úgy sóval és a géllel, hogy szépen befedje őket. Zárjuk le a dobozt, és 2-3 hét múlva nyissuk csak ki. Ha kész, hajlakkal fújjuk még be, így is segítve a tartósítást.

Ha a levegőt is segítségül hívnád

Ehhez az eljáráshoz vágd vissza a rózsák szárát, és tedd őket 1:1 arányban kevert glicerines vízbe. Előtte kissé nyisd szét a rózsák szirmait. 1-2 napot pihenhetnek így a virágok. Ha letelt az idő, szedd őket csokorba (8-10-nél több ne kerüljön egy garnitúrába), kösd össze őket, majd keress egy száraz, sötét, de szellős helyet és lógasd fel őket fejjel lefelé. Így pihenhetnek 1-2 hetet. Ha kész, szintén egy kis lakk kerülhet rá. Ám előtte mindenképpen fújjuk le róla a port egy hajszárító segítségével. Fontos tudni, hogy minél sötétebb helyen lógatod fel a virágot, annál jobban megőrzi majd a színét.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...