2019.05.12. 10:56:47 16811 293

Megőriznéd? – Így szárítsd a rózsáidat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még fiatalabb koromban igyekeztem szinte minden szál rózsát megőrizni, amit a kedvesemtől kaptam. Persze, próbáltam odafigyelni, hogy szépen sikerüljön a szárítás, ez sajnos nem mindig jött össze, így volt olyan példány, amiktől meg kellett válnom.

Szép rózsa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép rózsa

Most már tudom, hogy nem voltam éppen a legprofibb ebben. Szerencsére, nem egy megoldás létezik a rózsák és vele együtt az emlékek megőrzésére. A brigitte.de jóvoltából álljon itt mindjárt kettő is!

Ha levegő nélkül próbálnád

Ebben az esetben szükségünk lesz sóra vagy szilikagélre, egy légmentesen zárható dobozra, természetesen a rózsákra és körülbelül 3 hét türelemre. A doboz alját szórjuk meg sóval vagy a fent említett szilikagéllel, erre fektessük a rózsákat egymás mellé, majd szórjuk meg őket úgy sóval és a géllel, hogy szépen befedje őket. Zárjuk le a dobozt, és 2-3 hét múlva nyissuk csak ki. Ha kész, hajlakkal fújjuk még be, így is segítve a tartósítást.

Ha a levegőt is segítségül hívnád

Ehhez az eljáráshoz vágd vissza a rózsák szárát, és tedd őket 1:1 arányban kevert glicerines vízbe. Előtte kissé nyisd szét a rózsák szirmait. 1-2 napot pihenhetnek így a virágok. Ha letelt az idő, szedd őket csokorba (8-10-nél több ne kerüljön egy garnitúrába), kösd össze őket, majd keress egy száraz, sötét, de szellős helyet és lógasd fel őket fejjel lefelé. Így pihenhetnek 1-2 hetet. Ha kész, szintén egy kis lakk kerülhet rá. Ám előtte mindenképpen fújjuk le róla a port egy hajszárító segítségével. Fontos tudni, hogy minél sötétebb helyen lógatod fel a virágot, annál jobban megőrzi majd a színét.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.