2020.11.30. 13:14:01 6201 134

Meglepetés finomság! – Készíts lekvárt karácsonyra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsonyi ajándék kiválasztása nem egyszerű, főleg, ha felnőtt rokonunkról, barátunkról van szó. Mert egy felnőtt úgyis megvesz mindent magának,. Ilyenkor jön a „csak valami apróság”. No, de mégis mi legyen az?

Narancs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Narancs

Kevesen vannak, akik egy üveg finom házi lekvárnak ne örülnének, úgyhogy ha ezt készítesz, garantált a siker! A narancsos ízvilágnak pedig megintcsak kevesen tudnak ellenállni!

Citrusos lekvárkülönlegesség karácsonyra

A következő hozzávalók kellenek ehhez a szuper ízvilághoz:

-3 nagyobb grapefruit

-3 nagyobb narancs

-1 kg zselésítőcukor (1:1-es)

-7,5 dkg kumquat (vagy törpe mandarin)

-1 db csillaggyümölcs (kb.15 dkg)

-2 szem kardamom

-1 rúd vanília

A kumquatot felezzük el, majd tegyük forrásban lévő vízbe kb. fél percre, blansírozzuk, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. A grapefruitot, narancsot hámozzuk meg, szedjük le a fehér héjat is, majd a gyümölcshúst szedjük ki a hártyák közül. Amennyire lehet, nyomkodjuk ki a levet a hártyákból, maradék gyümölcsből is. A gyümölcshús és a lé összességében ¾ liter lesz. A csillaggyümölcsöt szintén mossuk meg, szeljük fél centiméteres darabokra, a vanília magját kaparjuk, aztán az összes összetevő (gyümölcshús, lé, fűszerek, cukor) mehet egy edénybe, majd folyamatos keverés mellett főzzük meg. Még forrón mehet az üvegekbe!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...