2017.10.09. 10:41:00 12174 380

Megfázás és házi gyógymód - mert van dögivel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt van az ősz, itt van újra – hogy nyomokban a költőt is tartalmazzam – és ugyan szép, meg színes, meg miegymás, de azért ne tagadjuk, nemcsak az avar rugdosásának van ilyenkor szezonja, hanem a megfázásnak és nemes egyszerűséggel a takonykórnak. Mit tesz ilyenkor az egyszeri megfázott, miközben szorgalmasan gyűjti a használt papírzsebkendőt maga körül?

Őszi megfázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi megfázás

Felüti a nagyi hagyatékát – vagy a google-t – és megkeresi a népi praktikákat döglődés ellen. Ezúttal – a teljesség igénye nélkül – néhány alapötlet következzék.

Első házi praktika megfázásra - előzd meg!

Húzz zoknit az ágy lábára. Ezt azért ne vedd komolyan :), de a tréfát félretéve, nagyon sokat segít az, ha figyeljük az időjárás előrejelzést. Igaz, hogy ennek a megelőzésben van igazán szerepe, de amikor tartósan csak tizenvalahány fokokat jósolnak minden fronton, akkor bizony öltözzünk fel rétegesen. Nem véletlenül mondják a régi öregek, hogy lábról fázik fel az ember legkönnyebben, húzzunk tisztességes zoknit a ma annyira menő titokzokni helyett, és láss csodát, a hőérzetünk is egészen más lesz.

Második praktika - torokfájás ellen!

A torokfájás egy apró bosszúságnak tűnik csak, de meg tudja keseríteni az ember életét, az étel sem ízlik sehogy se, ha fáj a torkunk, néha pedig beszélni sincs kedvünk. Lefekvés előtt ilyenkor sós vízzel gargarizáljunk a következőképpen: egy pohár langyos vagy szobahőmérsékletű vízben oldjunk fel két teáskanál sós, és ezzel gargarizáljunk. Tanácsos nem félrenyelni. A fertőtlenítő hatású gargarizálós sós oldat csodákra képes beteg kis torkunkkal.

Harmadik házi praktika megfázás ellen - eldugult orra!

Makacs taknyosságnál, eldugult orrnál érdemes az inhalálást segítségül hívni. Miután lábosba vizet öntünk, azt felforraljuk, majd 1-2 evőkanál sót teszünk bele, és asztalra helyezzük. Egy törölközőt sátorszerűen a fejünkre teszünk, és arccal a gőzbe fordulunk, miközben a sós gőzből mélyeket lélegzünk. De vigyázz, ne legyen túl forró, inkább fokozatosan közelítsd a fejed a vízhez! Ideális esetben legalább 5 percig bírni kell ezt, hogy hatékony legyen. Nagyon jól oldja a váladékot, makacs, letapadt nyákréteg oldására az egyik legrégibb és legjobban bevált recept. Kamillával is kipróbálhatod!

Negyedik praktika - megelőzéstől a gyógyulásig

Nemcsak akkor érdemes a gyömbérhez nyúlni, amikor már fülig vagyunk a náthában, hanem megelőző csapásként is a leghatékonyabb gyógynövény. Vegyünk egy hüvelykujjnyi méretű friss gyömbért, kaszaboljuk apró darabokra. Vágjunk még 2-3 karika citromot, tegyük bögrébe, rakjunk rá mézet és öntsük le forró vízzel. Aki szeret veszélyesen élni, az fokhagymát is szeletelhet bele. Az egyik leghatékonyabb, legjobb természetes ellensége a megfázásnak, náthának, felső légúti megbetegedéseknek. Ha nagyon benne vagyunk a kórságban, naponta akár háromszor-négyszer is megihatjuk ezt a koktélt. Nagyon hatékony, még ha bizarrul is hangzik első nekifutásra, és jó, ha tudjuk, Ázsiában természetes antibiotikumként tekintenek a gyömbérre.

Ami viszont fontos, hogy ha esetleg az állapotunk elfajul és nem javul, orvos azért lásson minket. Azt szokták javasolni, hogyha 3-4 nap után sem érzed jobban magad, sőt, akár rosszabbul, akkor ideje meglátogatni a házi dokit, ne odázd el!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...