2016.08.16. 13:38:24 11014 270

Még nincs vége a grillszezonnak! – Gyümölcsök a rácson!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A napsütés, a vízpart, strand, a szabadság, a hideg italok, szabadtéri programok mellett a nyár egyik igazán kellemes velejárói a családi, baráti grillezések. Valódi nyári kikapcsolódás, tele nevetéssel, vidámsággal és a kulináris örömök igen széles kínálatával. A lenti finomságokkal most tovább bővítheted a repertoárt.

Grillezett ananász vanília fagyival - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezett ananász vanília fagyival

Mert ki mondta, hogy grillezni csak húst lehet? És ki mondta, hogy a hús mellett csakis zöldségek kerülhetnek a grillrácsra? Ott vannak a finom gyümölcsök, nem árt azokból is csemegézni.

Mehet a rácsra…

... a dinnye

Habár lassan vége a dinnyeszezonnak, az utolsó pillanatokat még használjátok ki és dobjátok a grillre a lédús csemegét. Újhagymával, sóval, curryporral és egy kis olívaolajjal megbolondítva megint új oldaláról ismerheted meg ezt a nyári finomságot. De felszolgálhatod fetasajttal és mentalevéllel is.

... a füge

Ha már degeszre etted magad a nyers (vagyis a még nem aszalt) fügéből, ne légy rest a grillrácsra is dobni belőlük néhány darabot. Vágd félbe és ahogy van, mehet is a „tűzre”. Ha valami különlegesre vágysz, grillezés előtt pácold be méz és fehérbor keverékébe.

... a banán

Igen, a sült banánt már ismerjük. Most irány a grillrács! Vágd félbe a finomságokat, tedd vissza a héjába és ha a héj már barnul, fogyaszthatod is a déli csemegét. Ha kicsit tovább hagyod „sülni”, a gyümölcs szinte megolvad odabent. Már csak egy kis vaníliafagyi kell hozzá.

... az ananász

Jó, mivel a hawaii pizzát ismerjük, talán kevésbé meglepő, hogy grillezni is lehet ezt a finom gyümölcsöt. Érdemes kipróbálni, csirkével a legfinomabb.

... az őszibarack

Finom desszert lehet a grillezett barack fagyival egy kellemes grillvacsi után. Köretként magában is megállja a helyét, de sóval, borssal és mozzarella sajttal szervírozva is meg kell kóstolni. Túróval töltve és úgy grillezve sem rossz. Ám ha egy laza salátát szeretnél belőle a finom grillhúsok mellé, ahhoz kell néhány szem őszibarack, lime, vöröshagyma, egy chilipaprika, bazsalikom és olívaolaj. A zöldségeket, gyümölcsöket vágd apróra, majd locsold meg a lime levével és hintsd rá a reszelt héját.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...