2022.08.11. 17:25:00 9408 279

Maxold ki a légkeveréses módot! 2 receptünk is van hozzá
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A légkeverős sütő és sütési mód nem csupán a bő olajban való sütés elkerülése miatt jó alternatíva, hanem azért is, mert az adott étel jellegétől függően, ha kell krémes, vagy éppen ropogós állagot kapunk végeredményül.

Burgonya baconnel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonya baconnel

Az olaj nélküli fritőzök és a légkeveréses módon is működő sütők jó szolgálatot tesznek az egészséges ételek előállításakor, és azt is lehetővé teszik, hogy az étel elkészülte alatt más feladatunkkal is végezzünk. Lássunk egy-egy receptet a kétféle eszközben történő sütéshez.

Burgonyás-szalonnás egytálétel

Hozzávalók:

60-70 dkg kis újburgonya, félbevágva
4 ág kakukkfű, plusz 1 tk. kakukkfűlevél
1 ek. olívaolaj
fél tk. só és negyed tk. bors
3 szelet szalonna
3 közepes mogyoróhagyma, negyedekre vágva
1 ek. (fehér) balzsamecet
2 tk. mustár

Elkészítés:

A megmosott és félbevágott burgonyát a kakukkfű gallyakkal együtt locsoljuk meg az olajjal, valamint fűszerezzük sóval és borssal. Tegyük bele a forrólevegős sütőbe, és a burgonya tetejére tegyünk bacon szalonnát. Az ételt 200°C-on sütjük kb. 6-12 percig, amíg a szalonna ropogós nem lesz. Ekkor vegyük ki a szalonnát egy papírtörlőre, ezután hagyjuk kihűlni, majd daraboljuk fel.
A burgonyát eközben forgassuk át, és süssük további 8 percen át. Adjuk a medvehagymát a burgonyához, és süssük a zöldségek addig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Közben egy nagy tálban keverjük össze az ecettel a mustárt és a maradék kakukkfüvet. A sült zöldségeket és a ropogósra pirított szalonnát forgassuk egybe a mustáros páccal.

Sajtos-cukkinis falatok

Hozzávalók:

2 közepes cukkini
1 db nagy tojás
fél csésze reszelt (pecorino) sajt
fél csésze panko morzsa
1 gerezd fokhagyma
fél tk. fekete bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és vékonyan olajozzunk ki egy nagy tepsit. A cukkinit vágjuk apró kockákra és törölgessük szárazra papírtörlőkendővel, ezután keverjük össze a felvert tojással, a sajttal, a panko morzsával. A keveréket ízesítsük egy zúzott fokhagymával és borssal.
Evőkanál segítségével formázzunk kis adagokat a keverékből, majd helyezzük ezeket az előkészített sütőlapra. A sütőben nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütjük, a sütési idő felénél megforgatva a cukkinis falatkákat.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...