2023.07.04. 17:20:00 7961 271

Maradék grill zöldségek, mi legyen belőletek? Töltelék!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tény, hogy van egy csomó olyan étel, amit elkészítés után, frissen a legjobb elfogyasztani, mert másnaposan vagy újramelegítve már nem olyan nagy élmény elfogyasztani. Pont ilyenek a grillezett zöldségek is, amelyek kissé punnyadtak lesznek, ha nem fogynának el a grillezés alkalmával. Hogy élvezettel lehessen elfogyasztani a drága ételt, formáljuk át!

Grillezett zöldségek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezett zöldségek

A grillezett zöldségekben az a jó, hogy a hasonló fűszerezésük és az azonos elkészítési mód miatt bármelyik párosítható bármelyikkel! Ha gondolod, pürésítsd vagy aprítsd mindet össze, majd tojásba keverve tökéletes alapja lehet egy egészséges zöldséges omlettnek. Ha valami tartalmasabb étkezéshez szeretnéd felhasználni, akkor pedig tekints rájuk töltelékként!

Grillezett zöldségekkel töltött sült paprika

Hozzávalók:

4-6 db nagyobb méretű kaliforniaia paprika (A legmutatósabb vegyes színekben lesz a tálaláskor.)
2 gerezd fokhagyma
Friss fűszernövények (pl. bazsalikom, petrezselyem, rozmaring)
Maradék grillzöldségek: pl. gomba, paprika, cukkini, padlizsán, hagyma, krumpli, édesburgonya és sárgarépa vegyesen
Só és bors ízlés szerint
4-6 tojás, opcionális

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt úgy 200°C-ra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A megmosott paprikák tetejét vágjuk le, majd vegyük ki a magházat és a magokat is belőlük.
A grillezésből megmaradt zöldségeket vágjuk el kisebb kockákra, és adjunk ehhez a keverékhez friss fűszernövényeket. További fűszerezéskor (só és bors) vegyük figyelembe a grillezéskor felhasznált mennyiséget! A már előkészített paprikákat töltsük meg a grillezett zöldségekkel, majd helyezzük mindet a tepsibe.
Hogy ízletesebb és laktatóbb étel készülhessen, a paprikákba egy-egy felvert tojást is tehetünk, amibe a zöldségkeveréket elegyíthetjük, vagy a már megtöltött paprikák tetejére is üthetjük ezeket.
A töltelékkel felturbózott paprikák kb. 25-30 perc alatt sülnek meg a sütőben, de figyeljünk arra, hogy ne égjenek oda.

Tipp: Ha szereted a töltött csirkecombot, akkor annak tölteléke is megbolondítható a maradék grillzöldségekkel! Köretként egy selymes burgonyapüré, és máris kész a fejedelmi étel!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...