2016.04.09. 10:55:07 9731 315

Már nincs messze a nyár! – Előre a bikiniformáért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kellemes tavasz után már csak egy jó dolog történhet velünk: megérkezik hozzánk a régóta várt, remélhetőleg hosszú és forró és soha véget nem érő nyár. A nyaralás, a strandolás, és bizony a falatnyi bikinik, csinos fürdőruhák időszaka. Ha szeretnénk bombaformába kerülni nyárig, ideje már most elkezdeni a rákészülést.

Bikiniforma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bikiniforma

Ha eddig csak ímmel-ámmal edzegettél, ám mostantól szeretnéd komolyan belevetni magad a sport, konkrétabban a futás, az úszás, vagy a kerékpározás rejtelmeibe, itt az ideje, hogy nyeregbe, futócipőbe és a habokba pattanj. Nem kell választanod a három sportág közül, nyugodtan gyakorolhatod mindhármat.:-)

Mindegyik mozgásfajta remek zsírégető, formálja az izmaidat, erősít, javítja az állóképességedet és nem utolsó sorban jót tesz a lelkednek is. A tempós kocogás, kerékpározás a szabad levegőn pedig az agy számára is pihentető lehet.

Légy ezekkel tisztában

Ám mielőtt nekiugranál bármelyik mozgásformának, jó tudni bizonyos „szabályokat”.

Mit egyek mozgás előtt? Egyáltalán ehetek valamit?

Ha úgy tervezed, Te inkább a reggeli órákban szeretnél túl lenni a napi sporton, ám étvágyad még nincs, inkább valami rövidebb mozgást iktass be! Ha nagyobb igénybevételt tervezel, a sport előtt egy fél órával „dobj be” valami könnyűt és táplálót, mondjuk egy müzliszeletet vagy egy banánt.

Mennyire fontos a bemelegítés?

Hát, eléggé, úgyhogy ne hagyd ki egyik alkalommal sem. Ha speciális gyakorlatokat nem is végzel el, a szép, fokozatosan kezdett, lassú tempójú pedálozás, kocogás, karcsapások bemelegítik az izmokat, szalagokat, inakat.

Mikor a legideálisabb sportolni?

Amikor neked jól esik! Lehet ez reggel, aminek előnye, hogy a szénhidrátraktáraid még üresek, hamarabb nyúl a tested a saját zsírtartalékaihoz. Ha munka utánra iktatnád be a napi mozgásadagot, akkor nem csak testednek teszel jót, hanem lelkednek, szellemednek is, hiszen könnyen megszabadulhatsz a nap folyamán felgyülemlett stressztől. Továbbá fokozza az éjszaka folyamán bekövetkező zsírégetést is. Arra ügyelj, hogy munka után szinte azonnal nekiállj sportolni! Mert ha hazamész és otthon még elintézel néhány dolgot, esetleg még néhány percre le is ülsz, hogy szusszanj egyet, nagy az esélye, hogy az aznapi sport elmarad. Ha biztosra akarsz menni, kerekezz vagy kocogj haza a munkahelyedről!

Milyen gyakran éljek a sportolás adta örömökkel?

Szerintem amilyen gyakran csak tudsz és van kedved, de azért a minimum adagokat mindenképpen határozd meg magad számára. A heti 3-4 nap bőven elegendő, köztük egy-egy pihenőnappal.

Mi van, ha megunom?

Bizony, mind a futás, mind a kerékpározás, mind az úszás a monoton sportok közé tartozik. Ahhoz, hogy ne unj bele, variáld a tevékenységeket, növeld a távot, válassz más útvonalat, vagy változtass az intenzitáson. Ha van kedved, hívhatsz egy társat is, esetleg hallgathatod közben a kedvenc zenéidet is. (Persze, úszás esetében ez kizárva.:-))

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.

Sütés nélküli finomság? – Még mindig hódít!

Habár a szeptember beköszöntével az igazán forró napoknak búcsút mondhatunk, a sütő forróságát egy ideig még hanyagolnánk. Továbbra is szeretjük a sütés nélküli desszerteket, pláne, ha az csupa-csupa csokoládé. Meglepnéd a családot valami újdonsággal? Mutatunk egyet!

Hogyan találjuk meg a tökéletes arc korrektort? Tanácsok és tippek

A nők többsége, amennyiben csak egyetlen sminkterméket kellene választani, minden bizonnyal a korrektor mellett tenné le a voksát. Azonban nem is olyan egyszerű ezt a sminkterméket eltalálni, hiszen dönthetünk túl világos szín mellett is, ami még jobban kiemeli a szem alatti sötét karikákat, és határozhatunk egy, az arctónusunktól sokkal sötétebb színű korrektor mellett is, ami pedig még inkább kiemeli a bőrhibákat. Hogyan találjuk meg tehát a tökéletes arc korrektort? Mutatjuk a válaszokat!