2020.02.05. 18:07:30 8740 286

Már most gondolj a hőségre! Tervezz hűs kerti kuckót a gyerkőcnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rohamosan fejlődő technikai újdonságok szinte állandóan a négy fal között tartják az ezekre nagyon is fogékony gyerekeket. Sajnos a kütyük nyomkodása a nyári szünetben is jellemző elfoglaltságuk, és a rendkívüli forróság sem csinál túl nagy kedvet a szabadtéri játékokhoz.

Gyermek az árnyékban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyermek az árnyékban

Azonban ez utóbbi nem lehet kifogás, ha kapva a kertészkedő szülők ötletén, mi is betervezzük egy -a szó szerint - a földből kinövő „iglu” létrehozását. Az élő növényfalnak csak formát kell adnunk!

Élő játszóház

Gondoljunk csak bele, mennyi olyan – az egészségre nem ártalmas – növényünk van, amely alkalmas arra, hogy függőlegesen felfusson pl. a rácsos kerítésre. Ez nagyon jó lehetőséget add nekünk arra, hogy minimális ráfordítással létrehozhassunk majd egy levelekkel takart „bunkert”.

A termőföld jellegét és az építményünk nagyságát figyelembe véve válasszuk ki a felfuttatni szánt növényünket, ez lehet akár uborka, bab, paradicsom, édesburgonya vagy borsó.

Amire szükségünk lesz még a palántán vagy magon kívül:

  • bambuszkaró, esetleg tyúkrács
  • kerti szerszámok.
  1. Ha kijelöltük az élő kerti kuckó helyét az udvarban, hozzuk létre az alapot a bambuszkarók leszúrásának segítségével. Nem muszáj kerek formát választanunk, lehet zegzugosabb is a majdani „lak”, csak arra figyeljünk, hogy a bejáratnak hagyjunk ki helyet.
  2. A bambuszkarók által határolt terület körül készítsünk mélyedést. A bejáratot természetesen érintetlenül hagyva! A mélyedésbe öntsünk a kiválasztott növényünk igényeinek megfelelő komposztot vagy trágyát.
  3. A bambuszrudak mellé és közé szórjunk a magokból, vagy ültessük egyenletes távolságra a palántákat. Az öntözésről se feledkezzünk meg mielőtt teljesen befedjük termőfölddel a mélyedéseket.
  4. Most már csak figyelnünk kell, hogy a fejlődő növények felfussanak a bambuszkarókra. Segíthetünk is a megfelelő forma kialakulásában, ha a kellő helyre tekerjük az indák végét. Meleg, száraz időszakokban gondoskodjunk a föld nedvességtartalmának fenntartásáról.
  5. Bab vagy borsó ültetésekor rendszeresen szedjük le (a gyerkőccel együtt) a termést, hogy a növény élettel teli maradjon.

Ki tudja, a hűsítő lombok közötti bolondozás a végén még közelebb is hozhatja a kicsiket a gyümölcsök és a zöldségek világához.

Forrás: theheartysoul.com/grow-a-living-playhouse-for-your-kids

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?