2023.06.26. 10:48:43 6756 285

Már megint itt a hónap vége? - 4+1 spórolós tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Két dolgon lehet észrevenni, milyen gyorsan megy az idő: a hamar növő gyerkőcökön és a túl hamar elfogyó fizetésen. (Talán némi összefüggés is van a 2 között, de ezt most ne firtassuk.:-)) Míg előbbi ellen nem tudunk és nem is akarunk tenni semmit, addig utóbbi esetben szeretnénk javítani a helyzeten.

Szupermarket, bevásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szupermarket, bevásárlás

A fizetésemelés kérése, esetleg a munkahelyváltás megoldás lehet, ám csak ideig-óráig, mert a pénz egyszer csak megint elkezd rohamosan fogyni. Úgyhogy nincs mese, neki kell állnunk spórolni, méghozzá amilyen gyorsan csak lehet! Íme, néhány lépés, hogyan maradjon is a fizetésből a hónap végére.

  • Vedd elő az elemző éned! Ahhoz, hogy takarékoskodni tudj, alaposan meg kell vizsgálnod, mire is költesz és miből is gazdálkodsz. Természetesen, ehhez a legjobb módszer, ha csinálsz magadnak egy házi költségvetést, vezeted, mi megy ki és mi jön be. Ezt érdemes hetente - később elég havonta – felülvizsgálni, hogy lásd, hol tudod megfogni a kiadásokat.

  • Spórolós kihívások – legyen ez a heti izgalom! Válassz ki minden héten egy-egy dolgot, ami sokszor megterheli a pénztárcádat, de egy kis odafigyeléssel sokat javíthatsz a helyzeten ezzel kapcsolatban! Például tudatosan odafigyelsz a vízfogyasztásra, bevásárlólistát írsz, hogy ne vegyél meg felesleges dolgokat, és így tovább! Nem baj, ha ezeket a szokásokat aztán tovább is megtartod!

  • Mindenhol takarékoskodsz már? De tényleg! Biztos van honnan még lecsippenteni egy keveset! Vizsgáld felül folyamatosan a különböző területeket! Egy-egy vásárlás alkalmával is rengeteget spórolhatsz, ha előtte átnézed az akciós újságokat, átböngészed az adott üzlet weboldalát, hogy a lehető legjobb áron vásárolhatsz meg mindent! És persze ne feledkezzünk meg a különböző applikációkról, kuponokról sem! Ezekkel is rengeteget tudsz majd megtakarítani!

  • Addig nyújtózkodj…! Az első ponthoz kapcsolódóan: csakis annyit költs, amennyid van! Ha valamire félre kell tenned, azt még a hónap elején tedd meg, és így azzal a pénzzel már is szabad számolnod. Ha valami az adott hónapban nem fér bele a keretedbe, és nem is égetően szükséges megvenned (mondjuk egy újabb szandit), akkor halaszd inkább a vásárlást.

  • Tudd, miért érdemes spórolni! Spórolni hasznos dolog, de néha ér egy kicsit lazítani. Nem azt mondjuk, hogy költsd el egyszerre az összes összekuporgatott pénzed. De vegyél magadnak valamit! Egy szép ruha, egy finom ebéd, a kedvenc fagyid – megérdemled!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...