2021.08.23. 15:13:26 8326 223

Mámorító esték Budapesten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most, hogy lassan lanyhul az őrült nyári kánikula, fel lehet lélegezni. Feltöltődtünk a nap hol égető, mégis simogató fényével, és szeretnénk még kiélvezni minden édes, meleg pillanatot, hogy, mint egy jól őrzött befőttet a spejzból, hogy télen elővehessük és elmerenghessünk a nyári emlékeinken. Hogy még több emlékünk legyen eltartalékolva a hideg és sötét estékre, kicsit utánanéztünk, hol lehet Budapesten a már hűvösebb estéket igazán romantikusan eltölteni.

Kilátás a Rudas fürdő teraszáról - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kilátás a Rudas fürdő teraszáról

A Városliget

A Városligettel nem lehet nagyot tévedni. Tudom, kicsit elcsépeltnek tűnhet, hiszen annyira könnyen elérhető, de hidd el, egy városligeti andalgásnál kevés szebb élményt tudunk elképzelni. Ráadásul a pénztárcádhoz is illeszkedik, hiszen itt nem kelt feltűnést az sem, ha a "kiskocsmába" ültök be egy laza vacsorára, mert ehhez van kedvetek. De óvatosan elnavigálhatod a kedvesedet egy igazán elegáns étterembe, a Városliget café & Restaurant teraszára a tó mellé, ahol garantáltan megnyered a szívét, különösen, ha a bort is kedvelitek.

A Várkert Bazár

A Várkert Bazár szinte kötelező egy valódi romantikus estére gondolva. Itt minden van, ami ehhez elengedhetetlen. Egész Budapest Duna parti panorámájában gyönyörködhetünk olyan csodásan elegáns környezetben, ami valódi ékszerdoboza lett Európa közepének. Itt érdemes kicsit előre tervezni, mert az itt található éttermek nagy népszerűségnek örvendenek. Ha előre foglalsz asztalt biztos, hogy nem maradtok éhesek. Nyáron koncertek, divatbemutatók, kiállítások és izgalmas programok kerülnek megrendezésre. Ha szeretitek ezeket a változatos élményeket, akkor keressetek egy számotokra megfelelőt, tervezzétek meg az estét, és már lehet is készülni egy igazán csinos koktélruhával a hódításra.

János-hegy

Ha viszont a világ elől is el szeretnétek most bújni, mert ki akarjátok élvezni a szerelem minden édes pillanatát kettesben, akkor a János-hegyi Erzsébet-kilátót és a libegőzést ajánlom. Itt is csodás a budapesti látvány, és nem kell rohannotok sehová, hogy le ne maradjatok egy programról. Békésen és csendben andaloghattok kéz a kézben, a nyugalmatokat semmi nem fogja megzavarni. Aztán eldönthetitek, hogy a folytatás mi legyen. Kellemes vacsora egy kis házias étteremben, vagy irány haza, és mindegy mi van a hűtöben, az most egyáltalán nem fontos, hiszen alig várjátok már, hogy végre eljussatok az ágyig egymás karjaiban.

Fürdők

Ha már úgy érzitek a nyári este nem igazán nektek való, a kánikula után erős ez a hirtelen lehűlés, akkor se csüggedjetek. Egy kellemes fürdőzés a Széchenyi fürdőben, vagy a csodásan felújított Rudasban, igazán romantikus élmény. Itt is lehet gyönyörködni a látványban, az esti fényekben, és jól ellazulva megcélozni utána egy belvárosi éttermet. Egy ilyen fürdő után még jobban el tud andalítani egy pohár görög bor, például a rakparti görög étteremben. Mi évekig odajártunk a férjemmel romantikázni. Egyszerűen megunhatatlan.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!