2023.02.26. 17:54:39 8519 320

Magas a koleszterinszinted? Ezt a vitamint szedd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy tartják, hogy február a magas koleszterin és az alacsony D-vitamin szint hónapja. Miért van az, hogy az év ezen időszakában magasabb a koleszterinszintünk, míg a vérünk D-vitamin szintje ilyenkor az éves átlaghoz képest nagyon alacsony?

D-vitamin kapszula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com D-vitamin kapszula

Azt tudjuk, hogy a magas koleszterinszint hosszú távon az erek elmeszesedéséhez, szívkoszorúér megbetegedésekhez, szívinfarktushoz és egyéb más nem kívánatos betegségekhez vezethet. Azonban azt is érdemes tudni, hogy a normál értékű koleszterinre igenis szüksége van a szervezetünknek, hiszen létfontosságú feladatokat teljesít. Ilyenek lehetnek például a hormonok (ösztrogén), illetve fontos megemlíteni, hogy a koleszterin a D-vitamin kiinduló anyagául is szolgál. Ami lényegében az intenzív napfény hatására kezd működésbe kezdeni.

D-vitamin, mint koleszterinszint csökkentő?

Egy kutatás során, amelyet Philadelphiában a Jefferson Medical College orvosai végeztek, megállapították, hogy azoknak az alanyoknak, akik 3 évig minden nap D-vitamint és kalciumot szedtek sokkal magasabb volt a D-vitamin szintje és alacsonyabb az LDL szintje, azaz más néven a rossz koleszterinszintje. Ellenben azokkal a páciensekkel, akik „csak” placebót kaptak: az ő véreredményeikben magas koleszterin és alacsony D-vitamin szint volt fellelhető. Ami egyértelműen azt jelenti, hogy a D-vitamin csökkentheti a magas koleszterinszintet.

A D-vitaminról kutatók megállapították, hogy számos betegséggel szemben veszi fel a harcot. A D-vitamin bőséges jelenlétében például semmilyen nyoma nincs az influenzának. Mivel szorosan összeköthető a napfénnyel, nem véletlen, hogy ilyenkor tél vége felé jobban tudnak terjedni a fertőző betegségek.

Tipp: Napfény hiányában, érdemes naponta a szükséges multivitamin kapszulák mellé D-vitamint is fogyasztani, ezzel is csökkenteni tudjuk a koleszterinszintünket és más egyéb betegségek kialakulásának kockázatát.

Forrás: vitaking.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...