2022.08.10. 09:20:00 7506 250

Ma van a legkirályabb világnap, azaz a lusta nap - Te megünnepled?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valahogy senkit sem érdekel annyira ennek a dátumnak az eredete, hogy kiderüljön, miért is ma tartják világszerte a lusta napot, de ez éppen így van jól. Ha az eredetére nem is derül fény, árulkodó neve láttán nem csodálkozhat senki, hogy egyre csak növekszik a mai világnap rajongótábora.

Páros lustálkodás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Páros lustálkodás

A lusta nap kabalája a lajhár, bár ez véleményem szerint nem a legtökéletesebb választás, mivel ez az állatfaj inkább csak lassú. A világnapot azért hívták életre, hogy a túlpörgött társadalom figyelmét felhívják a pihenés fontosságára.

Hogyan ünnepeljük meg méltó módon a lusta napot?

Ha röviden kellene összefoglalnom a mai tennivalónkat, akkor csak egy szót mondanék: Henyélés!
Ha még nem került rá sor, ne is öltözz fel, maradj nyugodtan a pizsamádban. Akár vissza is feküdhetsz az ágyba, de ne aludj, mert ezzel alvási ciklusodat zavarod csak meg. Ehelyett vedd öledbe a laptopot vagy egy tálcát a reggeliddel, de az olvasás is ér, ha még nem a képernyőt szeretnéd bámulni a nap elején.
Ha van olyan közeli barátod, aki szintén ráér, legyen ez egy laza csajos nap, amit a négy fal között töltötök el beszélgetve.
Azonban sajnos nem mindenki tud ma szabadságon lenni, így számukra más lehetőséget kell keríteni a megérdemelt lazításhoz.

A munkanap végén ne rohanj haza főzni, inkább hazafelé menet ülj le egy árnyékos padra, hogy kicsit ki tudd magad szakítani a teendők körforgásából. Hazaérve se kezdj bele a házimunkába! Hidd el, meg fog várni minden holnap ugyanígy.
Rendelj valami finomat, amit most kivételesen a kanapén ülve fogyassz el. Hallgass zenét vagy nézz meg egy jó kis filmet!
Ha extra kényeztetésre vágysz, kenj fel egy tápláló arc- vagy hajpakolást és nyomás egy kád illatos habfürdőbe!
Ha van egy alkalmas zúg az udvarodon vagy az erkélyeden, vigyél ki magaddal egy jó nagy pohárral a kedvenc italodból és csak élvezd a természetet - vagy végre olvass el néhány fejezetet az időhiány miatt félbehagyott könyvedből!

A lustálkodás egészségügyi hatásai

Az édes semmittevés és a lustaság fél egészség mondásoknak bizony van alapja:
A feltöltődést megcélzó csendes és passzívabb tevékenységek elősegítik a test regenerálódását, ami valljuk be, főként az idegrendszer számára lesz nagyon hasznos.
Aki gyakrabban lustálkodik - ez nem a reggeli hosszabb alvást jelenti - az ellenállóbbá válhat a betegségekkel szemben.

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...