2022.08.10. 09:20:00 7581 250

Ma van a legkirályabb világnap, azaz a lusta nap - Te megünnepled?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valahogy senkit sem érdekel annyira ennek a dátumnak az eredete, hogy kiderüljön, miért is ma tartják világszerte a lusta napot, de ez éppen így van jól. Ha az eredetére nem is derül fény, árulkodó neve láttán nem csodálkozhat senki, hogy egyre csak növekszik a mai világnap rajongótábora.

Páros lustálkodás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Páros lustálkodás

A lusta nap kabalája a lajhár, bár ez véleményem szerint nem a legtökéletesebb választás, mivel ez az állatfaj inkább csak lassú. A világnapot azért hívták életre, hogy a túlpörgött társadalom figyelmét felhívják a pihenés fontosságára.

Hogyan ünnepeljük meg méltó módon a lusta napot?

Ha röviden kellene összefoglalnom a mai tennivalónkat, akkor csak egy szót mondanék: Henyélés!
Ha még nem került rá sor, ne is öltözz fel, maradj nyugodtan a pizsamádban. Akár vissza is feküdhetsz az ágyba, de ne aludj, mert ezzel alvási ciklusodat zavarod csak meg. Ehelyett vedd öledbe a laptopot vagy egy tálcát a reggeliddel, de az olvasás is ér, ha még nem a képernyőt szeretnéd bámulni a nap elején.
Ha van olyan közeli barátod, aki szintén ráér, legyen ez egy laza csajos nap, amit a négy fal között töltötök el beszélgetve.
Azonban sajnos nem mindenki tud ma szabadságon lenni, így számukra más lehetőséget kell keríteni a megérdemelt lazításhoz.

A munkanap végén ne rohanj haza főzni, inkább hazafelé menet ülj le egy árnyékos padra, hogy kicsit ki tudd magad szakítani a teendők körforgásából. Hazaérve se kezdj bele a házimunkába! Hidd el, meg fog várni minden holnap ugyanígy.
Rendelj valami finomat, amit most kivételesen a kanapén ülve fogyassz el. Hallgass zenét vagy nézz meg egy jó kis filmet!
Ha extra kényeztetésre vágysz, kenj fel egy tápláló arc- vagy hajpakolást és nyomás egy kád illatos habfürdőbe!
Ha van egy alkalmas zúg az udvarodon vagy az erkélyeden, vigyél ki magaddal egy jó nagy pohárral a kedvenc italodból és csak élvezd a természetet - vagy végre olvass el néhány fejezetet az időhiány miatt félbehagyott könyvedből!

A lustálkodás egészségügyi hatásai

Az édes semmittevés és a lustaság fél egészség mondásoknak bizony van alapja:
A feltöltődést megcélzó csendes és passzívabb tevékenységek elősegítik a test regenerálódását, ami valljuk be, főként az idegrendszer számára lesz nagyon hasznos.
Aki gyakrabban lustálkodik - ez nem a reggeli hosszabb alvást jelenti - az ellenállóbbá válhat a betegségekkel szemben.

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.