2018.05.25. 12:50:34 14097 419

Limonádé újratöltve
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a nyár…hiába látjuk a május feliratot, ha a naptárra nézünk, ez hamisíthatatlan kora nyári időjárás, akárki akármit is mond. Na jó, nagyon korai nyári. Bizony, itt a szezonja a házi limonádéknak. Ezer arca van ennek a könnyű szomjoltónak, és ez az, amit mindenki – de tényleg mindenki – röhögve el tud készíteni.

Házi limonádé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi limonádé

Nem kell hozzá más, mint víz, citrom, esetleg édesítőszer vagy cukor. Bár az igazán finom limonádé nem működik rendes cukor nélkül, de nyilván elkészíthető cukormentes verzióban is.

A citrom legyen igazi, lehetőség szerint ne citrompótlóval vagy citromlével csináljuk, ha már nekilátunk, adjuk meg a módját. Természetesen lehet aztán ragozni, illetve kicsit bólésítani a dolgot, kerülhet bele narancs. Az alap limonádét tuningolhatjuk eperrel. Málnával, ribizlivel, egressel, gyakorlatilag mindennel, ami a nyár folyamán a kertünkben szedhető, vagy a piacon beszerezhető bogyós gyümölcs.

Egy nagyjából 2 literes kancsóhoz szükséges

  • 2 egész citrom leve
  • 1 egész narancs megmosva, felszeletelve
  • Két evőkanál cukor
  • Friss menta levél

Az egész mehet a kancsóba, majd vízzel felöntve fogyasztásig a hűtőbe. Szénsavas ásványvízzel talán még jobb az egész - de ízlések és pofonok!

Ha a cukrot maximum egy deci forró vízben alaposan elkutyuljuk, és így öntjük a szirupot a kancsó aljába, nem kell vacakolnunk a cukor alapos elkeverésével sem. Ez az ital gyakorlatilag a nyár velejárója…és mint ilyen, kihagyhatatlan.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...