2022.02.27. 13:59:51 8828 290

Lilahagyma, Te csodás! – 5+1 ok, amiért rendszeresen fogyassz belőle
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen viszonylag gyéren vagyunk zöldségekből, ha egy jó salátára vagyunk. Szerencsére, ilyenkor sincs minden veszve, hiszen a savanyúságok szuper alternatívát kínálnak ilyenkor. Sőt, olyan zöldségünk is akad, amit lehet, sőt érdemes télvíz idején fogyasztanunk. Ez a lilahagyma.

Lilahagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lilahagyma

Bevallom, nálunk fogy is bőségesen, minden mellé is fogyasztjuk, általában vacsorára. Van, hogy kombináljuk valamilyen konzervessel, mondjuk kukoricával vagy babbal, de magában, megsózva, esetleg egy kis ecettel a legkedveltebb. Férjemmel szoktunk is viccelődni, hogy meglehet, a sok lilahagyma miatt ritkábbak nálunk a betegségek. Lehet benne valami, és reméljük, nem csak az erős illata miatt kerülnek el minket a bacik, vírusok.

Nem vagy nagy hagymapusztító?

Majd most leszel, ha elolvasod a lilahagyma igencsak jótékony hatásait!

  • Remek vízhajtó! Ha bármilyen okból némi víz halmozódott fel a szervezetedben, fogyassz rendszeresen lilahagymát, hiszen remek vízhajtó hatással bír.

  • Természetes C-vitaminforrás! Nálunk betegség, megfázás idején a fokhagymás pirítós-lilahagyma-mézes tea kombó mindent visz! Ha erősítenéd immunrendszered, vagy éppen természetes segítséget is szeretnél egy-egy betegségből való kilábalásból, fogyassz lilahagymát, mert magas C-vitamin tartalmának köszönhetően erősítheted vele tested védekezőképességét.

  • A májad jóbarátja is lehet! Bizony, hiszen a benne lévő orotsav nevű vegyület segítheti szervezetünk méregtelenítési folyamatait!

  • Megregulázza a vércukorszintedet is! Ha szeretnéd rendbe tenni folyamatosan rakoncátlankodó vércukorszintedet, fogyassz, lehetőleg napi rendszerességgel lilahagymát!

  • Daganatos betegség esetén, vagy megelőzésképpen! A lilahagymában lévő vegyületeknek köszönhetően ez a finom zöldség segíthet megakadályozni a rákos sejtek továbbszaporodását, vagy éppen kialakulását is.

  • Viszlát narancsbőr, viszlát pattanások! A lilahagyma fentebb már említett méregtelenítő hatása bizony bőrünkön is meglátszik, hiszen a rendszeres fogyasztásával a bőrünk alatti mérgektől is megszabadulhatunk. Ennek köszönhetően a pattanások, illetve a narancsbőr is messzire elkerül majd!

Forrás: wellandfit.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...