2022.06.02. 17:25:00 8567 310

Levendulás limonádéval a fejfájás ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy tűnik, mindenhol ott van: otthon, a munkahelyen és mindenhol, felütheti a fejét, bárhová is megyünk. Ez nem más, mint a stressz. A szorongás és a fejfájás gyakran jár együtt vele, és ez így egy olyan szörnyű kombináció, amellyel ellen muszáj tennünk.

Levendula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levendula

Van, aki tölt egy pohár bort, van, aki megiszik egy csésze kávét, és van, aki rágyújt. (Ez utóbbit semmiképpen sem ajánljuk!) Sajnos ezek általában olyan gyors megoldások, amelyek csak elkendőzik a problémát, de káros egészségügyi hatásai ellen nem tudnak olyan hatékonyan fellépni.

Csodás gyógynövényünk, a levendula ez esetben is a segítségünkre siet! Előnyeit nyáron aktuálisan egy finom levendulás limonádét készítve élvezhetjük. De mire is jó pontosan ez az ital?
Fejfájás, álmatlanság, gyulladás, magas vérnyomás, valamint depresszió és szorongás kezelésében lehet ízletes segítőnk a levendulával ízesített frissítő.

Az alábbiakra lesz szükség a levendulás limonádé elkészítéséhez:

12 csésze tiszta víz
1 csésze nyers méz
1 csepp ellenőrizhető tisztaságú levendula illóolaj
6 db citrom

A levendulás limonádé elkészítése:

Préseljük le mind a hat citrom levét. Keverjük össze a kinyert citromlével az összes további összetevőt. Igyuk ezt az italt akár minden nap, amikor szükségét érezzük.

A levendulaolaj nagyszerű gyulladáscsökkentő, csodálatos antidepresszáns és nyugtató hatású, és számos betegség kezelésére alkalmas, hála 150 aktív vegyületének. Amellett, hogy csökkenti a pulzusszámot, még számos más pozitív élettani hatással is járhat: Növelheti az éberséget, enyhítheti a fájdalmat, javíthatja a hangulatot, enyhítheti a görcsöket, valamint tisztíthatja a májat és a vért.
Egyes tapasztalatok szerint a levendula olaja alkalmas lehet bőr- és körömfertőzések kezelésére, mert képes megtisztítani azt a mikroorganizmusoktól, és gátolja a baktériumok szaporodását.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.